Lukijoilta: Uudenlaista kaupantekoako?

Kävimme jokin aika sitten pitkästä aikaa kodinkoneostoksilla Gigantissa. Oli kyseessä astianpesukone. Tutkailtiin ja verrattiin koneita ja hintoja. Teimme myös selväksi, että ostoksemme maksamme käteisellä.

Kuinka ollakaan, postista tuli laskelma ja aktiivirahakortti. Eli kuukausierissä maksettavaksi. Aktiivirahasta myyjä ei maininnut sanaakaan. Hän toimi täysin virheellisesti, kun tiesi, että käteiskaupasta on kysymys. Selvyyttä emme saaneet kysyessämme. Ei Seinäjoen myymälää saa yhteyttä puhelimitse, kaikki puhelut ohjautuvat vain Helsinkiin. Perustelut ovat, että myyjät eivät ehdi puhelimiin vastaamaan.

Liikkeessä käydessämme, emme nähneet myyjien puhelimessa keskustelevan. Keskenään he juttelivat. Asiakkaat myyjiä odottelivat.

Mitä siitä tulee, kun välikäsien kautta yrittää selvittää asioita Gigantin asiakaspalveluun. Ei mitään. Ja kiukku siinä nousi.

Eikä siinä kaikki. Ostimme television. Piti maksaa 99 euroa kalibroinnista. Emmehän me sitä televisiota myymälässä katso.

No, sehän sitten laitetaan myymälässä katselukuntoon, värit ja kaikki. Lopullinen säätö kaapelikanavan kautta säädetään kotona. Kassakuitissakin lukee käyttövalmiiksi asennus. Tyhmänä ymmärsin, että kotona asennetaan sitten loput katselukuntoon.

No, eihän se nyt niin mennyt. Itse veimme television kotiin ja osaava tuttava teki muut asiaan kuuluvat asennukset. Myyjälle ei tullut mitään rasitetta palvelusta, mutta hinta siitä maksettiin.

On meille aikaisemminkin asennettu televisio paikan päällä, purettu ja asennettu paikoilleen. Eikä ole tuollaisia summia tarvinnut maksaa, eikä ole ilmoitettu, että ei kuulu hintaan. Kuva on parempilaatuisempi kuin tämä nykyinen.

Mihin tämä Gigantin hinta oikein perustuu? Kyllä kansaa vedetään oikein kunnolla nenästä. Kalibrointi on aivan puskista vedetty. Halvemmallakin saadaan kunnon kuva televisioon.

Jos asiakkaana et ymmärrä kysyä kaikkia kommervenkkejä, ei myyjä oma-aloitteisesti kerro, jos jotain ymmärrät kysyä, vastaus on hyvin epämääräinen.

TK

Seinäjoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset