Lukijoilta: Tuomiorovasti vastaa

Vakiopaikkalainen ihmetteli eduskuntavaaliehdokkaan tekstinlukuvuoroa tuomiokirkossa (Ilkka 17.4.). Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt kantavat vastuuta jumalanpalveluksen toteuttamisesta muun muassa osallistumalla vuorollaan tekstinlukuun. Tämä on mielestäni hyvä käytäntö ja tarjoaa luontevan mahdollisuuden luottamushenkilöille osallistua jumalanpalveluselämään.

Aikanaan lukuvuoroja jaettaessa ei ollut esillä eduskuntavaalien päivämäärä. Näin pääsi käymään, että yhden vaaliehdokkaan lukuvuoro osui vaalipäivälle. Tilanteen valjettua asia oli jo ehtinyt lehtimainokseenkin asti. Siitä huolimatta vaihdoimme lukijaa, eihän tuo olisi toki ollut asiallista eikä tasapuolista ehdokkaitakaan kohtaan. Eikä kirkko ole vain jonkun puolueen kirkko, vaan palvelee kaikkia jäseniään.

Toki minkään vaalin ehdokkaan ei tule jättää kirkossa käyntiä jopa useiden viikkojen vaalikampanjoiden ajaksi, mutta tietysti pyrimme välttämään kenenkään ehdokkaan erityistä nostamista ja esiintymispyyntöjä kampanjoiden aikana.

Matti Salomäki

tuomiorovasti

Lapua

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset