Lukijoilta: Tervehdys arvoisa Satu Takala!

Tervehdys arvoisa Satu Takala! Sunnuntain asiallinen kolumni on mielipiteenne, josta olen lainannut muutamia kohtia:

”Ei ole tärkeää, kuka tämän ratkaisee, vaan että se ratkaistaan. Nyt homma kaatui jo suuruuteensa, kun palveluiden uudistamiseen kytkettiin maakuntauudistus ja valinnanvapausmalli. Moni äänestäjä on lopen kyllästynyt koko soteen.”

”Toivottavasti soten vekslaaminen ei vie uskottavuutta politiikalta niin, että tulos näkyy huonona äänestysprosenttina eduskuntavaaleissa. Pahimmillaan tämä heikentää uskoa koko järjestelmän toimivuuteen.”

”Sipilä itse laittoi taitavasti toivonsa poislähtemiseen. Tulos tai ulos -ajattelu voi miellyttää äänestäjiä, mutta on siinä riskinsäkin. Timo Kaunisto keskustasta uumoili somessa puolueelle uusia puheenjohtajaehdokkaita.”

”Annika Saarikon ryvettymätön imago voisi olla silloin raikas tuulahdus.”

Maakuntahallinto- ja sote-hankkeet yhdistettyinä saivat aikaan kansalaisten keskuudessa joko suuren vastustuksen tai hyväksymisreaktion vaikka niiden sisältämät tosiasiat olivat ja ovat edelleen tutkimattomia ja tuntemattomia.

Totta kai puolueet toimihenkilöineen huomasivat ”sulle mulle” -mahdollisuudet, jotka nyt lienevät hankkeen kaatumisen taustalla.

”Annika Saarikon ryvettymätön imago voisi olla silloin raikas tuulahdus.”

Lisäisin siihen vielä Anu Vehviläisen, heidän osuutensa J. Sipilän hallituksessa on oletettua suurempi. Siis muutakin kuin taustapiruja, joina Hannakaisa Heikkinen kumppaneineen ovat toimineet.

Selittelyt ovat alkaneet ja aiheena on mm. vastuunkantaminen/ vastuunpakoilu. Ikiaikainen käsienpesu on kyllä kaksinaismoralismia, asianosaisten keskuudessa.

Ehkä Paavo Väyrynen on arvosteluineen osittain oikeassa? Ainakaan hän ei voi haastaa itseään käräjäoikeuteen..

Pertti Kallio

Seinäjoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset