Lukijoilta: TEKSTARIT

Nyt kun taas tulee lunta. Muistakaahan pitää pihaltanne kolaamanne lumet omalla tontillanne tai tontin reunoilla! Ei kadun yli naapurin tontin reunoille! Nimim. Kiitos!

Miten todella tapahtuu, jos läheisessä tulevaisuudessa, vaikkapa jo uuden hallituksen myötä, Vaasa-keskeistä Pohjanmaan maakuntaa ja Seinäjoki-keskeistä Etelä-Pohjanmaan maakuntaa aiotaan yhdistää? Käykö niin kuin sairaala-asiassa, kun eduskunta päätti 1920-luvulla Vaasan keskussairaalan perustamisesta Seinäjoelle ? Jos pääpaikaksi tulisi taas Seinäjoki, niin käyttöön voisi ottaakin tuo imperialistinen, laajentumiseen viittaava Pohjanmaa -nimi.

Eihän sitä 60 vauhdin nysvääjän vetämää kymmenien auton jonoa pysty ohittamaan, kun vastaan toista kaistaa tulee samanlaisen nysvärin vetämä autoletka, itellä on kyllä kunnon kiesit käytössä, ole huoleti siitä puolesta.

Olipa päätoimittaja Satu Takalalta hyvä kolumni sunnuntain 30.12. Ilkassa Jaxuhalit journalismin tulevaisuudesta. Hyvä vertaus sähkön tulemisesta seinästä. Somessa huudetaan, kun kaikki uutiset eivät ole Ilkan verkkosivuilla kaiken kansan ilmaiseksi luettavissa. Uutiset ja jutut kiinnostavat, mutta niistä ei haluta maksaa. Ihmiset ovat tottuneet, että iltapäivälehtien isotkin jutut ovat verkossa luettavissa. Silloin harvoin kun ostan enää Iltasanomia, toteaa että lähes kaikki on ollut jo verkossa luettavissa. Somekeskusteluissa huomaa, miten vähäisiin tietoihin suurin osa perustaa mielipiteensä. Nimim. Ilkan ja Hesarin tilaaja.

Meidän lehmät saavat pihatosta vapaasti kulkea sisään ja ulos, ne tykkäävät olla jopa vesi- ja räntäsateessa! Toivottavasti kukaan ei soita poliisia niitä ulkoa pidättämään huonolla säällä!

Olin seuraamassa 29.12. SportTappara peliä. Vanhana tamperelaisena tietty Tapparan puolella. Järkytyin joidenkin paikallisten käytöksestä: huusivat vastapuolta mm. h-ttiin. Urheilu on urheilua, mutta toivoisi aikuisilta ihmisiltä asiallista käytöstä. Katsomossa istui nuoriakin, joten erikoista käytösmallia.

Ryhtiä ilmastokeskusteluun, niin nimenomaan keskusteluun ei ilmastouskontoon, johon viheruskovaiset ovat hurahtaneet. Tälläkin hetkellä kaksi tulivuorta ”saastuttaa” maapalloa enemmän kuin suomalaiset vuosikymmeniin. Onko sekin ihmiskunnan syytä?

Rakennusneuvos otti ajatuksiinsa aineistoa 2,5 miljardin vuoden takaa todistaakseen, jotta ihminen ei voi juuri toiminnallaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Elämme nyt kuitenkin tätä päivää ihmiskunnan tuottamien hiilidioksidipäästöjen kaastassa. Ne muuttavat ilmastoamme tutkitusti tapahtui miljardeja vuosia sitten mitä tahansa, mikäli emme paranna tapojamme globaalisti.

Suomeen suunnitellaan lakia joka velvoittaisi käytetyn auton myyjää korvaamaan autoon tulevat viat. Eikö olisi paljon järkevämpäa säätää laki, joka velvoittaisi rakentajan korvaamaan rakennuksessa todetut viat? Tulisi jotain järkeä tähän homeongelmaan. Takuuaika voisi olla vaikkapa kymmenen vuotta

Sellainen perheen vanhempi on esimerkillinen huolehtija, joka on aina arvostelemassa muita?

Ostimme mullin, kaveri ja minä. Näin toimimme kelpo ihmisinä. Mutta tuli riitaa siitä, ettei toisen hoito riitä. Silmissäni sumeni ja tapoin osuuteni. Siinä kyllä kuoli kaverinkin puoli. Jussi-vaari

Kommentoi