Lukijoilta: Syitä hallituspäätökseen

Nimimerkki Ihmettelijä Töysästä kyseli lehden palstoilla syitä, miksi en jatkanut enää Alavuden kaupunginhallituksessa. Kymmenet muutkin ihmiset ovat ottaneet yhteyttä samasta aiheesta.

Joku kysyi suoraan, heitettiinkö minut ulos hallituksesta, kun olen esittänyt päätöksiin monia eriäviä mielipiteitä. Sainpa eräältä nimettömältä henkilöltä karmaisevan teksitiviestin: ”Hyvä Pentti, että et jatka ettei tarvitse tappaa”!

Yleinen mielipide tuntuu olevan se, että jos saa paljon ääniä kunnallisvaaleissa, ei ainakaan hallituspaikasta saa kieltäytyä. Se tulkitaan äänestäjien pettämiseksi.

Totuushan on sellainen, että sain kesäkuun valtuuston kokoukseen mennessä valita, jatkanko kaupunginhallituksessa. Monestakin syystä päätin, etten jatka. Päätös oli alkuperäisten suunnitelmieni mukainen, että varamieheni siirtyy varsinaiseksi päättäjäksi hallitukseen.

Viime kunnallisvaalien jälkeen en ollut halukas ottamaan hallituspaikkaa vastaan puolueiden kesken tehdyn sopimusrikkomuksien suututtamana. Suurimääräisen äänestäjien pettämismoitteiden vaikutuksesta lupauduin sitten hallitukseen enintään kahdeksi vuodeksi.

Kunnallisvaalien jälkeisten luottamuspaikkojen päättämisen valtataistelujen tuloksena Alavudelle tuli peräti 12-jäseninen hallitus. Taitaa olla kaupungin asukasluukuun suhteutettuna Suomen suurin. Lisäksi valtuuston puheenjohtajistoon valittiin hölmöläisten malliin 4 siksi, että jokainen puolue sai kinastelun jälkeen kyllin paljon edustajia.

Nyt istuukin Alavuden kaupunginhallituksen kokouksissa 16 luottamushenkilöä sekä lisäksi kaupunginjohtaja ja sihteeri ym. Mielestäni puoletkin tästä määrästä riittäisi.

Olen toiminut Alavuden kaupunginhallituksessa varsinaisena jäsenenä kahden vaalikauden aikana yhteensä 4,5 vuotta. Ilmiriitaa en saanut kokouksissa aikaan kertakaan, eriäviä mielipiteitä kylläkin. Asiat vain riitelivät, ihmiset eivät. Puheenjohtajat Tiina Ala-Saari ja viimeksi Lasse Anttila osoittivat olevansa tehtävissään huippuosaajia.

Varsinaisena jäsenenä hallituksessa jatkaa tilallani mies paikallaan. Omalta kohdaltani toivon, että nimettömät uhkaukset ja kirjeet, joihin on piirretty mm. hautakumpuja ja -ristejä ja verisiä neniä ja silmiä, sekä autoni sotkemiset ym. loppuisivat.

Pentti Hautala

Töysä

Kommentoi