Lukijoilta: Suomi urheili Dohassa tasollaan,
mutta kansa odotti enemmän

Dohan yleisurheilun MM-kisojen ennakkohehkutuksesta huolimatta Suomen yleisurheilu polkee maailman tasoon verrattuna paikoillaan. Tämä on jatkunut kisoista toiseen, vaikka urheilujohtomme on aina kehnosti sujuneen kisan jälkeen luvannut, että tilanne paranee seuraavassa kisassa.

Suomen urheilukansaa on muistutettu muun muassa 1970- ja -80-lukujen urheilumenestyksistä. Tätä taustaa ajatellen on ymmärrettävää, ettei kaikkia yleisurheilufaneja tyydytä Lassi Etelätalon keihään neljäs tila, joka oli Dohassa urheilumme parasta antia.

Maamme yleisurheilun menestyskausina Afrikan maiden urheilijat olivat vasta tuloaan arvokisoihin. Tuolloin ei myöskään kaikkia kiellettyjä aineita tunnettu, eikä dopingtestauksia tehty niin laajamittaisesti kuin nyt. Urheilijoita on jo vuosia testattu jopa harjoituskausina. He ovat vitsailleetkin, että heidän ainoita vieraitaan ovat olleet dopingtestaajat.

Suomessa olisi pikku hiljaa uskottava, että kisoihin asetettu tulosraja ei riitä mitaliin, ei edes finaalipaikkaan. Dohaankin suurin osa urheilijoistamme sai lipun kisakoneeseen alimman tulorajan perusteella. Kansallisesti tulosrajan nostamista kannattaisi harkita. Se saattaisi vaikuttaa myös tulostasoomme, joka on jäänyt jälkeen maailman tasosta.

ertoisiko nykytasomme siitä, että meillä ollaan vain harjoittelevinaan?

Kolmiloikkaajamme Kristiina Mäkelä loikki kauden parhaalla 14,26 tuloksellaan finaaliin, mutta tuokaan tulos ei loppukilpailussa olisi häntä vienyt kolmelle jatkokierrokselle. Finaalissa Mäkelä hyppäsi 13,99.

Pentti Välimaa

Pori

Kommentoi