Lukijoilta: Suklaalevykeräys sytostaatteja hakeville

Neljättä vuotta on käynnissä suklaalevyjen keräys sytostaatteja hakeville Seinäjoen keskussairaalaan syöpätautien ja hematologian poliklinikalle. Poliklinikalla käy päivässä hakemassa sytostaattiannoksen 25–30 henkilöä. Ensimmäisenä vuonna kerätyt suklaat vietiin Vaasan keskussairaalaan ja sen jälkeen suklaat on viety Seinäjoen keskussairaalaan.

Keräys lähti käyntiin, kun hoitoalan koulutuksen tauolla katselin sairaalalle päin ja mietin kuinka monta ihmistä tälläkin hetkellä on sairaalassa peloissaan omasta puolesta, lapsensa tai vanhempiensa puolesta. Ja kuinka monta ihmistä on peloissaan yksin, eikä ole läheistä vierellä lohduttamassa.

Ajatus siitä, että haluaisin jollain lailla kertoa, että heitä ajatellaan ja toivotaan kaikkea hyvää, sai käyntiin tämän keräyksen.

Ihmiset läheltä ja kaukaa halusivat tulla mukaan keräyksiin. Mukana on yksityisiä henkilöitä ja myös yrityksiä, harrastuspiirejä, työ- ja kaveriporukoita. Viime vuonna kerättiin ennätysmäärä, noin 800 suklaalevyä.

Syöpä koskettaa niin monia. Suklaalevyn saaneilta olen kuullut kiitosta, että on ollut sydäntä lämmittävää ja jopa liikuttavaa ottaa suklaa mukaan, kun ovat hoidossa käyneet.

Etenkin he, kenellä ei ole tukiverkkoa, on tämä ele ollut erityisen tärkeää, että he tietävät jonkun heitä ajattelevan.

Suklaa on pelastanut monta synkkää hetkeä, kun on makuaisti ja ruokahalu hoitojen jälkeen ollut koetuksella ja voimat lopussa.

Suvi Piippo

Lapua

Kommentoi