Lukijoilta: SJK:n kauden tilinpäätös

On aika tehdä tilinpäätös SJK:n kaudesta 2019. Yksi peli on vielä jäljellä mutta sarja on kerhon osalta pelattu. Tuntuu hullulta aloittaa tilinpäätös puhumalla tenniksesta mutta ehkä se avaa hieman ajatuksiani.

Tenniksessä pelaaja pelaa oman tasonsa turnauksia sen mukaan, mihin hänen rankinginsa oikeuttaa. Hyvä näin. Lahjakas pelaaja kerää pisteitä ja nousee listalla, kuten on tehnyt huippulupaus Emil Ruusuvuori. Voitot tuovat itseluottamusta, osoituksena voitto maailmanlistan 5. Dominic Thiemistä.

Jalkapallossa on useilla seuroilla akatemia jossa nuori pelaaja voi kehittyä. Näin on Seinäjoellakin. Akatemia onkin pelannut loistavan kauden ja edessä on lähes varma nousu 1. divisioonaan.

Olen aiemmissakin kirjoituksissa kritisoinut peluuttamista, tosin ilman nimiä. Nyt on ehkä jo aika tehdä niin. Jesse Sarajärven pelaamisesta liigamiehistössä on riittänyt juttua katsomossa ja sen ulkopuolella. Mielestäni hänen paikkansa olisi ollut Akatemiassa. Tilastot puoltavat tätä väittämää.

Alkukaudesta SJK rankattiin haastaja sarjaan. Alkukausi näytti siltä että asiantuntijat ovat väärässä. Välillä kerho oli jopa sarjan piikkipaikalla ja pitkään kolmen sakissa. 20,7 mennessä maaleja oli tullut 16. Sarajärvi oli ollut kentällä vain muutamassa pelissä ja ollut kentällä yhden maalin aikana.

Tämän jälkeen tapahtui paljon. Jessen peliaika lisääntyi huimasti. Hän olikin kentällä kaikissa lopuissa peleissä, parhaimmillaan täydet 90min. Maaleja kerho teki 2. Toisen aikana Jesse oli kentällä. Senior lähti, Mosa lähti. Peli oli umpisurkeaa.

Tällainen ei voi tehdä hyvää pelaajan itseluottamukselle. Paikkansa hänellä oli haastajasarjan VPS- että KPV-peleissä mutta ns. tuhannen taalan paikoista ei tulosta syntynyt. Jos tulosta olisi kakkosen peleissä tullut, mikä varmaan on totta, se olisi tehnyt itseluottamukselle hyvää. Nyt pelkään että hän ei ole valmis edes ensi kauden ykkösen peleihin. Taitaa kyllä pelko olla turha sillä uskon että sopimus liigaporukkaan syntyy myös ensi kaudeksi.

Voidaan vielä loppuun todeta, että oli hyvä asia kerholle että Senior oli peräsimessä alkukaudesta. Muuten ei tiedä kumpi karsisi ja kumpi putoaisi suoraan, SJK vai VPS. KPV:llä kausi päättyy hyvin. Onhan heillä SJK:n (ex) mies peräsimessä kuten on SJK:n ( myös ex) mies monella joukkueellakin kentällä tekemässä tulosta.

Olenkin leikitellyt ajatuksella että Uotinen kokoaisi entisistä SJK-pelaajista liigajoukkueen. Saattaisi olla kova porukka. Silti toivon että ensi kaudelle joukkueen kokoaminen onnistuisi ja kerho palaisi uutisiin muutenkin kuin valmentajan potkujen tähden. Vaikka nyt alkuun sellainen uutinen että Elias Ahde palaa ”kotiin”.

Timo Mäkynen

edelleen SJK:n kannattaja

Hämeenlinna

Kommentoi