Lukijoilta: Selkääntaputtajia ja tosiystäviä

Arvoisa Tapio Neva! Tv-katsojien määrällä kehuskelu on kehuskelua selkään taputtajien määrällä. Kovin vähän on suomalaiselle yleisurheilulle ja maastohiihdolle iloa yli miljoonastakaan selkään taputtajasta, kun tosiystävistä eli nuorista urheilijoista, asiastaan innostuneista valmentajista, seurojen vetäjistä, tapahtumien järjestäjistä ja kökkäväestä on kova pula. Ja kun on kova pula pääsylippunsa maksavista katsojista, jotka saapuvat katsomoon silloinkin kun menestys on hiipunut ja räntää sataa vaakasuoraan.

Sillä ei ole urheilumuodolle eikä -lajille mitään merkitystä, paljonko sillä on eläkeikäisiä tv-katsojia. Vain sillä on merkitystä, paljonko urheilumuodolla tai -lajilla on nuoria harrastajia, joiden innostus säilyy myös ikävuosien karttuessa, tuleepa heistä kilpa- ja huippu-urheilijoita tai ei. Että he aikuisinakin liikkuvat aktiivisesta ja omalla esimerkillään kannustavat lapsia ja nuoria urheilun ja liikunnan pariin.

Sohvayleisurheilu ei kuntoa kohenna eikä nojatuolihiihto vyötäröä ohenna. Sen varmaan sinäkin Tapio tiedät. Eli Niilo Tarvajärveä lainaten: ”Ylös, ulos ja lenkille!”

Erkki Pakkanen

Alavus

Kommentoi