Lukijoilta: Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatus

Lämmin, arvostava, huolta pitävä, ammatillinen, monipuolinen, aikaansa seuraava, joustava ja innostunut; nämä adjektiivit kuvaavat hyvin Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatustyötä.

Olen virkatyössäni tehnyt seurakunnan varhaiskasvatuksen kanssa yhteistyötä yli 30 vuotta. Yhteistyö on aina ollut luontevaa ja toistemme toimintaa tukevaa.

Minulla on ollut ilo olla Seinäjoen kaupungin edustajana seurakunnan varhaiskasvatuksen johtokunnassa kolmisen vuotta. Johtokunnassa mukana olo on vahvistanut käsitystäni siitä, kuinka seurakunta palvelee lapsia ja perheitä tarjoamalla monipuolista toimintaa.

Lapset ja perheet tulevat osallisiksi, nähdyiksi ja kuulluksi monin tavoin. Osallistumisen kynnys on matala ja kaikki ovat tervetulleita.

Ekavauvakerho, kirkkomuskari, perhekerhot ja –leirit, perhemusiikkikerho, päiväkerhot, pyhäkoulut, rytmikset ja muut tapahtumat ja perhekirkot kokoavat viikoittain satoja eri-ikäisiä lapsia ja perheitä monipuolisen toiminnan äärelle.

Toimintaa on lähes kaikilla asuinalueilla ja uusiakin tiloja rakennetaan tarpeen mukaan. Viimeisimpänä uusi toimitila Karhuvuoren alueelle.

Seinäjoen seurakunta tuo lapset keskiöön pitämällä huolta perheistä ja osoittamalla arvostusta varhaiskasvatustyötä kohtaan.

Haluan olla tukemassa ja mahdollistamassa monipuolisen varhaiskasvatustoiminnan jatkumista ja edelleen kehittämistä. Seurakunnan varhaiskasvatuksen sanoin Pienin on suurin.

Tuija Tiitu

seurakuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kommentoi