Lukijoilta: Sairaanhoitopiiri väärillä jäljillä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johdon esitystä lähtemisestä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirien kanssa yhteiseen alustayhtiöön ei missään tapauksessa tule hyväksyä.

Vaikka yhtiöön osakkaaksi lähtemistä puolustellaan sillä, että tässä vaiheessa ei tulla ns. tuotantoa yhdistämään, johtaa se melkoisella varmuudella jossain vaiheessa siihen.

En ymmärrä, miksi sairaanhoitopiiri edes miettii tällaisia ”jättifuusioita”, kun omakin pesä on laajentunut jo tavalla, joka näkyy maakunnassa palvelujen keskittymisenä ja palvelujen heikentymisenä maakunnassa.

Vaikka esitys tuotannon keskittämisestä jättisuureen ”tähtisairaalaan” hylättiinkin aiemmin, tulee se väistämättä esille jossain vaiheessa, jos tähän alustayhtiöön lähdetään ja se näyttääkin vain taktiikkana saada asia ”hitaasti ja hivuttamalla maaliin”.

Kun asiaa esiteltiin keväällä sotemaku-johtoryhmässä, sanoin jo silloin, ettei tällaiseen pidä missään tapauksessa lähteä, siitä ei hyvää seuraa. Kyllä yhteistyötä voi, ja tulee tehdä vapaaehtoiseltakin pohjalta.

Yrjö Paukkunen

Alavus

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset