Lukijoilta: Säilytämmekö demokratian?

Poikkeuksetta joka lähes joka viikko saa tiedotusvälineistä lukea oikeuslaitoksessa käsiteltävistä pedofiliatapauksista. Tapaukset ovat sanomattoman kuvottavia, ettei niitä pysty lukemaankaan.

Maassamme käydään kiivaasti hallitusneuvotteluja, ministerisalkut odottavat ottajaansa. Yksi varma lakiesitys, joka on tulossa uuden eduskunnan käsittelyyn, on translaki.

YK:n lastenoikeuksien julistuksessa sanotaan mm., että lasta on kuunneltava ja siellä on myös maininta oikeudesta isään ja äitiin.

Eräät tahot esittävät translakiin asetusta, jonka nojalla jopa alaikäinen lapsi voisi vaihtaa sukupuoltaan itse niin halutessaan. Tämä ilman vanhempien suostumusta, tässä kohtaa vedotaan kehotukseen kuunnella lasta.

Mielestäni kyseinen kehitys tulisi johtamaan siihen, että vanhempien pedagoginen oikeus lapsiinsa häviää. Kaikkea saa tehdä, kun itse niin haluaa.

Yhteiskuntamme (juutalais-kristillinen) toimintapohja häviäisi, millään ei lopuksi olisi mitään rajaa. Ei edes pedofilialla.

Ja sitten paljon puhuttu vihapuhe. Jos kansanedustuslaitoksemme hyväksyy senkin, tarkoittaa se lopuksi sitä, että perinteisiä arvoja kannattavien suut tukitaan.

Jos puhut konservatiivisen avioliittokäsityksen puolesta, pahimmassa tapauksessa saat haasteen oikeuteen. Niin, siitä vihapuheesta.

Mielestäni demokratiaan kuuluvat eriävätkin mielipiteet. Jos haluamme puolustaa tulevia polvia, nyt on aika puolustaa turvallista välillä ”harmaatakin ” arkea jota vielä elämme.

Mielestäni eivät muutamat yksittäiset tahot voi päättää enemmistön puolesta, millainen tulevaisuus lapsiamme ja lapsenlapsiamme odottaa. Eikä sitä miten lapsemme kasvatetaan tai miten heille tietyt asiat opetetaan.

Surullista on, että maamme suurin opetusalan järjestö on lähtenyt vähemmistön kelkkaan. Vielä on aikaa vaikuttaa. Nyt on tosi kyseessä.

Leena Hietamäki

Lapua

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset