Lukijoilta: Rasittavaa tai jopa inhottavaa

Rasittavaa tai jopa inhottavaa on tuo nykyinen meno niin kotoisessa Suomessa kuin EU:ssakin, saati koko globuksessa! Ennen luonnostaan arvostettiin jopa kunnioitettiin lähetystöjä ja niiden henkilökuntaa, nyt sinne suojautuneita mennään lisää kiusaamaan, jopa tappamaan islamistiyhteiskunnissa. Kumma, että mediakin huomioi, eihän se juuri sotimistakaan kummastele muhamettilaisissa valtakunnissa, saati julkiuhkauksia toista valtiota, kuten Israelia, tuota maailman älykkäintä ja surmatuinta kohtaan.

Olihan jo EU:n ”kättelykielto” Itävaltaa kohtaan demokratian ja sivistyksen kukkanen ja farsseja eli ilotteluja YK:ssa äänestykset, tuon uskontokunnan piirittämää demokratiaa kohtaan – ainutta!

Meidän uuspakanallisuuden eli ateistisen, antisemitistisen ja kirkosta eronneiden ”hyysäämä” mediakin on juutalaisten, presidentti Trumpin ja perisuomalaisuuden negatiivisen julistamisen vakioedustaja. Liekö samaa sukua tuo kansalaisten lähes viikoittainen katoaminen ja surmaaminen – yleensä?

Eipä koko sodanjälkeisen ajan ylösrakentamistyössä tuollaisia yhteisöllisyyden epämuodostumisia edes tunnettu! Kansa oli sivistyneen nöyrää ja agrikulttuuriaikana kunnioitti tuota ”ora et labora” -periaatetta ja koulukin oli ”non scholae, sed vitae diseimus”, emme opi koulua, vaan elämää varten -periaatteella toimiva. Miten tuosta viime vihan raunioista ja vaivoista muuten olisi selvittykään?

Sanottakoon kuin A. Kivi päättää yhä parhaan kertomuskirjansa: ”ja mitäpä kertoisin enää heidän elämänsä päivästä ja sen vaiheista täällä? Se kulki rauhallisesti puolipäivän korkeudelle ylös ja kallistui rauhallisesti alas illan lepoon monen tuhannen, kultaisen auringon kiertoessa.”

J. Ruokoja

Laihia

Kommentoi