Lukijoilta: Politiikan kesäiset tuulet

Näin kesällä pitää olla tarkkana, että veneen tappi pysyy kiinni, eikä laidat vuoda. Kyllä nuo puolueiden kannatusmittaukset saisivat edes kesällä jäädä rauhaan.

Perussuomalaisten johtoasema pysyy eikä natise. Yleismaailmallinen ja eurooppalainenkin myötätuuli ajaa ihmisiä tähän puolueeseen. Jollakin tavalla yllättävältä tuntuu näinkin suuri perussuomalaisten menestys.

Trumpinkin opit taitavat olla suomalaistenkin alitajunnassa. Suomi ensin. Suomalaiset ensin. Rajat kiinni ja ”lopuille pannat nilkkaan”.

Nyt pitäisi muiden puolueiden johtotroikkien miettiä syitä, miksi omasta puolueesta vuotaa kannattajia perussuomalaisiin. Kieli keskellä suuta täytyy nyt ottaa kaikki älynystyrät käyttöön.

Hallituspuolueiden kannatus on alhaalla. Keskusta on alempana kuin koskaan, ja SDP:kin kannatus on laskenut. Nyt pitäisi lupaukset satasista pitää, eikä hallituspuolueiden keskinäinen riitely jo tässä vaiheessa fiiniltä näytä.

Kokoomus pitää kutinsa ja on toiseksi suurin puolue viimeisissä mittauksissa.

Lisää ideologiaa kokoomus kyllä kaipaisi, mutta ehkä sitä alkaa löytyä puoluekokouksen jälkeen. Kokoomuksen kannattajien uskollisuus suorastaan vakuuttaa.

Muutama pelkokerroin on perussuomalaistenkin matematiikassa. Puolueessa on Sisu-ryhmä ja muita pullikoivia nuorisosiipiläisiä, joiden mopot keulivat pahasti.

Perussuomalaisten suurin pelko on edelleen siinä, että se saattaa hajota sisältä käsin, ääriliikkeiden voimistuessa. Näin on kuulemma ennenkin käynyt.

Hyvää johtajaa nyt tarvitaan. Onko Halla-ahosta siihen, että puolue pysyy kasassa? Aika näyttää.

Ei muuta kuin korkit ja tapit edes välillä kiinni kesän mittaan. Kyllä ilman politiikkaa on joskus hyväkin elellä edes näin kesällä.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi