Lukijoilta: Perisynti on kateus, mutta se ahneus

Kateus ilmenee jo lapsesta lähtien, mutta ahneus tuhoaa koko maailman. Ihmisille annetaan ymmärtää erilaisia vaaroja, mistä voi tulla maailman tuho, mutta pahimmasta vaietaan. Seuraa mitä tahansa asiaa, sotia, ilmastoa tai mitä tahansa vaaraa, kaikissa maailman tapahtumissa, jotka vievät loppua kohti. Tulee vastaan ahneus.

Ahneudesta on tullut kuin parantumaton tauti. Sitä ei voida enää parantaa eikä pysäyttää.

Se on ollut ennen niin sanotun yläluokan sairaus, mutta se on levinnyt kaikille tasoille, ei ole ihmisyhteisöä, etteikö siellä ilmenisi oman edun tavoittelua. Siinä on ensi oire, jos ei se parane, se pahenee. Siitä voi tulla parantumaton tauti ja sen nimi on ahneus.

Tavallisen ihmisen mieleen tulee lähinnä kansanedustaja, kun hän tulee eduskuntaan.

Hän pyrkii olemaan nöyrä puolueelle, että hänet huomataan ja nämä nöyrät yleensä etenevät, koska puolueessa päättää pieni ryhmä.

Tarvitaan uskolliset apurit. Näistä tulee harvemmin ahneita. Mutta kun valitaan valtion laitosten johtajia, näistä on jo näyttöjä, ahneista, jotka muistetaan, että kyllä Suomessakin sitä yleismaailmallista tautia kannetaan.

Haluan, että ihmiset yleensä ottaisivat asioihin kantaa, vaikka eivät osallistuisikaan keskusteluihin. Kun kirjoitan lehteen, esitän asian siten, että jos asia kiinnostaa. Jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä.

En sano, että mitä pitäisi tehdä. Haluan vain tuoda ajatukseni julki, missä mielestäni mennään.

Risto Järvimäki

Kauhajoki

Kommentoi


Luetuimmat pääkirjoitukset