Lukijoilta: Osakesäästö uusi sijoitusmuoto?

Jos hallituksen esille tuoma pienimuotoinen säästömalli onnistuu, tietää se taas syyn jatkossa valtion verotulojen heikennykseen. Saamme jälleen uuden melkoisen kulutuskustannusten ryöpyn kansalaisille ja nimenomaan pieni- ja keskituloisille unohtamatta niitä, jotka elävät jo nyt takuueläkkeen ja sosiaalisen lisätuen varassa.

Tämä tulojensiirtoautomaatti taas tietää veroruuvin uusia kiristyksiä ja paineita joutua näihin talkoisiin maksajana kustantamaan tätä valtionvarainministerin ideaa.

Palkkatyöntekijälle ei ole varaa maksaa, koska velan hoito tulee nyt jatkumaan. Näinhän kävi aikaisemminkin, kun hyvätuloisten veroetuja korjailtiin noin kahdella miljardilla.

Ilman tätä valtion suosiollista veronsiirtoa valtiomme velka olisi nyt nolla eli eläisimme nyt velattomassa maassa.

Nämä syystä tai toisesta jo eläkkeellä olevat ihmiset, kansantaloutemme riippakivinä elävät, voisivat odottaa edes sitä pientä eläketulojensa korjausta indeksitarkistuksen muodossa.

Siihen Orpon vastaus ehdoton ei vaikka eläkevarantomme on lähes 200,3 miljardia euroa ja korkotuotto vuositasolla 7 miljardia. Kysehän on eläkettä maksaneiden varannosta.

Pauli lsokangas

Kauhava

Kommentoi