Lukijoilta: Onnea vihervasemmisto...

... sillä olette taas kerran onnistuneet hoitamaan italialaisen lakon periaattein soten viivyttelyn. Olettehan tämän onnistuneet jo ainakin kahden edellisen hallituksen aikana. Ja kullakin kerralla kyseessä on ollut täysin teidän valtapoliittiset tarkoitusperänne.

Onhan se onnentoivotuksen väärti, kun kaksissa ja ehkäpä ensi keväänä vielä kolmansissakin vaaleissa pystyy sumuttamaan meitä vaalikarjaa samalla asialla hieman muunneltuna. Mutta onhan teillä käytössänne valtakunnan valtamedioiden yhteiskunnallisten toimittajien valtava enemmistö, jonka kautta voidaan syöttää omaa agendaa kaikelle kansalle sopivan tarkoituksenmukaisesti asioita painottaen ja tosiasioita sopivasti vältellen. Tästä asioiden kokonaisvaltaisesta hallinnasta suuret ja vilpittömät onnentoivotukset.

... sillä eihän tämä viimeisin soten siirtyminen maksa yhteiskunnalle kuin tuollaiset 200 miljoonaa euroa, no onhan se pieni summa valtapyrkimystenne hinnaksi.

Ainahan kirkasotsaisesti voi esittää, että sotekin edistyisi parlamentaarisen valmistelun pohjalta. Mutta kun katsoo historiaa esimerkiksi soten kehittämisen osalta, taitaa olla tuo parlamentaarinen pohja yksi niistä suurista esteistä, joihin valmistelu on ennenkin kaatunut.

Onnentoivotukset vielä, ettei tämän viivästymisen hinta ole kuin tuo arvioitu 200 M€. Taitaa kuitenkin olla paljon tuhlattua työtä ja tuskaa, jota ei voida edes rahassa mitata.

...sillä teillä on käytössänne Suomen röyhkeimmät etujärjestöjen pamput, jotka kyllä lupaavat joukkovoimaa, kun kyse on teidän etujenne ajamisesta. Tämä porukka ei tunne minkäänlaisia omantunnon tuskia, kun kyse on vihervasemmiston poliittisten etujen puolustamisesta.

Tämän porukan valmiudet on nähty tälläkin vaalikaudella muutaman kerran, kun pyyntö on vain käynyt. Ja onhan tämä porukka pystynyt hoitamaan etunsakin aika hyvin niin kuin tässä äskettäisessä Kojamo/VVO -tapauksesta tuli esille.

Ammattiliitoille tuli satojen miljoonien veroton potti pörssilistautumisen yhteydessä ja edeltävinä vuosina myös satojen miljoonien verottomat osinkotulot, jotka on mahdollistanut paljolti valtion asumistukijärjestelmä.

Siinäpä suurta altruismia puhtaimmillaan eli ilmiselvästi epäitsekästä ja pyyteetöntä toimintaa, jossa toisen hyvä asetetaan oman edun edelle. Onnentoivotukset myös tämän asian kokonaisvaltaisesta hoitamisesta.

... sillä olette pysyneet perusagendassanne eli vanhakantaisessa etujen jakotoiminnassa, kun vain jokin taho pystyy ensin hommaamaan teille jotain jaettavaa. Jos ei, niin onhan aina se mahdollisuus, että julkista velkaa voidaan surutta kasvattaa.

Kyllähän jossain vaiheessa tulee valtaan se porukka, joka taas pystyy hoitamaan edellytykset lisäkakun kasvattamiselle.

Onnentoivotukset siitä, että olette gallupien mukaan pystyneet myymään tämän holtittoman jakopolitiikan meille kansalaisille ikään kuin pelastuksena nykyiselle vastuuntuntoiselle kustannusten seurantapolitiikalle.

Lasse Kojonen

Ilmajoki

Kommentoi