Lukijoilta: Nykyhallitus kiusaaja monessa asiassa

”Täytyihän hallituksen ymmärtää millainen reaktio on odotettavissa”. Näin M.E. Myllymäki myönsi, nyt hän onkin sitä mieltä, että ”lakko on turhaa kiusaamista, jos sen syynä on, ettei hallituksen lakiluonnos täytä ay-liikkeen mielestä perustuslain yhdenmukaisuutta”.

Kysehän on vielä laajemmastakin, sen tietää Myllymäkikin, kun käyttää sanaa jos, sotkeutuen sitten ”punaiseen lankaansa”. Asian ydin on: Perustuslaissa säädetään, että kansalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä!

Työnantajaliitot haluaisivat nyt rajoittaa työväestön oikeutta poliittiseen lakkoon. Jos oikeutta poliittiseen lakkoon rajoitettaisiin, rajoitettaisiin vapautta ilmaista mielipiteensä hallituksen toimintaa vastaan.

Hallituksella on vain pieni enemmistö eduskunnassa, eivätkä varmaan kaikki heistäkään kannattaisi ko. laki-esitystä, jos se sinne yltäisi. Silloin astuisi kuvaan ryhmäkuri, mistä on ajankohtainen esimerkki, kun Pekka Puska (kesk.)alistuu äänestämään valiokunnassa vastaan Vaasan keskussairaalan lisäämistä laajasti päivystävien sairaaloiden joukkoon.

Parlamentarismi on todellisessa vaarassa nykyhallituksen kolme vuotta sitten keskustan ja kokoomuksen kesken tehdyillä ”lehmänkaupoilla”, jonka seurauksena sote-uudistus on umpikujassa.

Monikohan edustaja tiesi, mitä silloin sovittiin?

Mihin Suomi on menossa, kysyy Kari Uusikylä blogissaan 3.10. ja vastaa: ”Suomesta on tullut kovien arvojen, itsekkyyden ja ahneuden pesä”.

Muuta odotettiin viime vaalien edellä, aivan muuta saatiin – keskittämistä!

Risto Kuivaniemi

Lappeenranta/Ilmajoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset