Lukijoilta: Mopo on lähtenyt käsistä

Mopo on lähtenyt käsistä, ruukattihin sanoa kloppina, kun hallinta menetettiin. Näin on käynyt Etelä-Pohjanmaalla susien suojelun suhteen.

Kauhajoella vuonna 2015 ilmoitettiin 80 susihavaintoa. Seuraavana vuonna 180. Viime vuonna jo 400! Havainnot ovat siis viisinkertaistuneet kolmessa vuodessa.

Tämä johtuu siitä, että yksittäiset sudet ovat voineet rauhassa lisääntyä ja näin on kanta moninkertaistunut. Kurikassa ei ole miesmuistiin nähty tällaisia susilaumoja niin kuin syksyn Takanevan seitsemän suden havainto.

Enää ei riitä vain muutaman suden kaatolupa vaan susia on harvennettava pelkästään Suupohjan alueella kymmenkunta vähintään.

Susi myös siirtyy ihmisten asumusten lähettyviltä kauemmas, jos sitä metsästetään.

Koulutaksikyytien järjestäminen kotipihoista on vain tilapäinen ja kalliskin ratkaisu. Ainut oikea ja lähes ilmainen ratkaisu on systemaattinen jahti.

Kieltäneekö EU tämänkin? Kenellä on vastuu jos susi nappaa pihasta lapsen?

Maatalousministeriön pitäisi nyt ottaa asia kiireellisesti käsittelyyn. Aikaa ei ole loputtomasti eikä hyvä tuuri jatku kauan.

Sitten on vasta suuri haloo ja taas ajankohtaisohjelmien susi-iltoja, kun se vahinko tapahtuu.

”Luonnonsuojelu” on menny liian pitkälle, terveen ”maalaisjärjen” kustannuksella. Palataanko tässä nyt ajassa taaksepäin 300 vuotta?

Vuonna 1758 susi tappoi Ilmajoen ja Kurikan alueella seitsemän ihmistä. Aika on eri, mutta susi on peto ollut aina ja on sitä yhä.

ARI LEHTIMÄKI

Kurikka

Kommentoi