Lukijoilta: Miksi rahat eivät riitä Asko Peltola?

Maakuntajohtaja Asko Peltola aprikoi Ilkka-lehdessä (12.3 ), että ”eikö vain voitaisi jatkaa nykyisellä mallilla”. Ei kuulemma voida, kun ”rahat eivät riitä”.

Miksi sitten rahat eivät riitä. Katsokaapa sitä mahdotonta keskittämisen seurauksena tapahtunutta investointien määrää, mitä saamme seurata koko ajan. Jos yritystoiminnassakin investoitaisiin enemmän kuin liikevaihto pystyy investointeja kuolettamaan, olisivat seuraukset samat, rahat eivät riittäisi.

Tässä perussyy siihen, miksi soten kustannuskehitys on johtanut nykyiseen umpikujaan. Rahat eivät todellakaan riitä kattamaan niitä valtavia rakentamisen kustannuksia, jotka keskittämisestä on aiheutunut.

Jos olisi järkeistetty entistä sairaanhoitopiirien varaan perustunutta järjestelmää ”oikealla” johtamisella, olisivat rahat riittäneet. En tiedä onko siihen enää mahdollisuutta, ehkä on ehkä ei.

Edelleenkin on vireillä arviolta noin 5 miljardin (viisi tuhatta miljoonaa) arvosta sote- ym. investointeja. Ellei niitä saada kuriin, ei mikään soteuudistus enää auta. Maalaisjärkeä tarvitaan valtakunnankin päätöksenteossa.

Petri Juurakko (ps.)

eduskuntavaaliehdokas

Alavus

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset