Lukijoilta: Mikä on tulevaisuus, kun ihmiset luovuttavat?

Panee ajattelemaan, kun ennen maaseudun köyhät ihmiset rakensivat tulevaisuutta ja kasvattivat lapsiaan. Voi kysyä, onko kaikki mennyt hukkaan? Pitäisi saada palautettua yhteishenki, joka oli 1960–1970-luvuilla. Se on tietenkin turha toive, mutta jotain varmasti voitaisiin tehdä.

Ihmiset voisivat mennä itseensä ja tutkiskella olenko minä kaikkitietävä? Kun sellaista ei ole, pitäisi mennä samalle tasolle ja kokoontua kyläläisinä yhteen pohtimaan kylän tulevaisuutta eikä vain muutamat, sillä kylän voima on kaikissa asukkaissa. Ketään ei saa jättää huomiotta.

Jos kylään saataisiin kauppa, ihmiset tapaisivat toisiaan, kun muuten ei näy ja toisi piristystä kylään. Jos kylään löytyisi kylän etu, ei esteitä olisi.

Kauppa olisi kylän yhteinen, kylän omistama. Kyläläiset rahoittaisivat sen. Kylässä tehtäisiin ennakkokysely, kuinka kukin lainaisi rahaa kauppaan. Laina voisi olla ilman korkoa, kunnes kauppa voi maksaa koron, mitä pankkikin maksaa.

Tämä on ehdotus. Tällä pohjalla on kylän asia, kannattako kauppa vai ei. Jos ollaan kylän tulevaisuuden puolesta, niin kannattaa.

Kaikki eivät voi osallistua perustamisen rahoitukseen, mutta voivat olla hyviä asiakkaita.

Risto Järvimäki

Kauhajoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset