Lukijoilta: Lyhyyesti

Sääkeikaus huvittaa

Heinäkuun lomanviettäjienviikon ”kuumin kysymys” Euroopassa on mitä hassuin ja nurinkurisin!

Täällä pohjanperillä on väristy vain hädin tuskin +15 asteen maksimilämmössä ja muu eli keskinen Eurooppa päiväntasaajan huippulukemissa, jopa +40–45 asteessa...

Se on kääntänyt lomahaaveet uusiksi: Suomi onkin nyt etelämaalaisten vilvoitteluloman viettopaikka ja suomituristi lähtee etelän aurinkoon lämmittelemään! Piti tämäkin ihme kokea.

Mistähän jääkarhut hakevat vilvoitteluparatiisia? Pitäneekö niiden hakeutua suurmarkettien pakastehuoneisiin jäähdyttelemään...

Jouko Pesonen

Alajärvi

Johtajat jättävät myrskyyn joutuneen laivan Ähtärissä

Ihmetyksen, kummastuksen ja kauhistuksen valtaamana luin heinäkuun 2. päivän Ilkasta, että Ähtärin Eläinpuisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola ja toimitusjohtaja Jonna Pietilä eroavat tehtävistään valtiollisiin velvollisuuksiin ja uusin haasteisiin vedoten.

Maksimietu ja -hyöty näiden tehtävien hoidosta on saavutettu kansanedustajan paikan varmistamisella. Toimitusjohtajakin on saanut runsaasti kiitosta vuoden 2018 kävijämääristä ja tuloksesta.

Nyt on uusi matkailukesä kiihkeimmillään. Mihin turistit tänä vuonna suuntaavat autonsa ja rahansa? Nyt jos koskaan johtajuutta tarvittaisiin eläinpuiston talouden sakatessa.

Paikkakunnan kansanedustaja olisi voinut näyttää kompetenssinsa matkailuyhtiön hallituksen puheenjohtajana tukien henkilöstöä.

Ihmetys, kummastus ja kauhistus ei ota laantuakseen, kun lehden luku jatkuu. Kansanedustajamme patsastelee mielipidepalstalla liputtaen Antti Kaikkosta keskustan puheenjohtajaksi peräänkuuluttaen puheenjohtajan vahvaa suunnannäyttäjän roolia ja vastuun kantamista.

Näillä tempuillako paikallinen kansanedustaja näyttää suuntaa, tukee aluepolitiikkaa ja yrittäjyyttä täällä Ähtärissä?

Kessu

Suomi onkin nyt etelä- maalaisten vilvoittelu- loman viettopaikka ja suomituristi lähtee etelän aurinkoon lämmittelemään! Piti tämäkin ihme kokea.

Kahden kerroksen väkeä Suomessa

Alkaako tämä Suomen kansa taantua jollain tasolla? Voivotellaan, että kansa on yhä enemmän jakautunut taloudellisesti, köyhiin ja rikkaisiin.

Mutta jakaumaa on myös henkisellä tasolla. Nämä aviosäädyssä olevat ja jäljelle jäänyt ”rupusakki”.

Kun te niin kärkkäästi vetäisette aina Raamatusta jonkin säkeen, joka palvelee teidän ajatusmaailmaanne sopivasti. Niin eipä ole sellaista säettä osunut silmään kuin: ”Joka itsensä ylentää, se alennetaan.”

Ja kyllä sieltä muitakin yhtä sopivia löytyy tämän yläkerran väen elämänohjeeksi. Kun näitä noudatettaisiin, niin maailma olisi paljon sopuisampi ja parempi paikka.

Realisti

Pankkien tunnusluvuista

Otin käyttöön OP:n mobiiliavaimen, joka korvaa paperisen avainlukulistan pankkiasioita hoidettaessa. Nyt kirjaudun sisään verkkopankkiin kirjoittamalla ensin käyttäjätunnuksen, salasanan ja maksaessani tai siirtäessäni rahaa myös mobiiliavaimen tunnuksen, eli yhteensä 16 numeroa. Sen turvallisuudesta voidaan olla monta mieltä, mutta kätevä on käyttää esimerkiksi matkoilla, ei tarvitse olla enää paperista avainlukulistaa mukana.

Mutta puolisoni ja tyttäreni ovat saman pankin asiakkaina (Etelä-Pohjanmaan osuuspankki) ja ilmeisesti uusimman päivityksen johdosta he pääsevät em. palveluja käyttämään ainoastaan 4-numeroista mobiiliavainta käyttäen, joka minusta on suuri turvallisuusriski.

Pyydänkin tästä selvitystä pankin taholta, tällä palstalla. Tämä varmasti koskee monia pankin asiakkaita.

HSM Kauhajoelta

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset