Lukijoilta: Lyhyesti

Tuottajat voisivat keskittyä kitinän sijaan töihin

Viime vuodet on saanut kuulla jatkuvaa kitinää siitä, kuinka tuottajia sorretaan ruoan tuotantoketjussa. Mitään näyttöjä tällaisista väitteistä ei kuitenkaan ole ja hallituskin keksii joka vuosi sattumanvaraisen, mutta erityisen ruhtinaallisen tukisumman, jolla tuetaan tuottajia. Syynä on mukamas huono satokausi, vaikka sellaisia ei viimeisinä vuosina ole ollut yhtäkään.

Jos tuottajat keskittyisivät vaikkapa tekemään töitä ainaisen valituksen sijaan. Rahaa heillä on enemmän kuin suurimmalla osalla suomalaisista. Osittain jopa ansaitusti.

Jatkuvaan ininään kyllästynyt

Atrian myymälä

Komppaan Keijoa, myymäläänhän ei muut pääse. Atria saisi järjestää myyntiä kaikille. Kontti portin läheisyyteen ja tasarahalla myyntiä. Vaikka kaksi kertaa viikossa. Tasaraha siitä syystä, että pienituloisille ja eläkeläisillä raha useimmiten on hiluina, varsinkin loppukuusta. Myyntiä voisi olla vaikka 9-13. Lyhyt päiväyskään tuskin haittaa, onhan pakastimet keksitty.

Hilu

Maapallon keuhkot

Suomi ei ole maapallomme keuhkot! Maapallon keuhkot ovat sademetsät ja sademetsien tuhoaminen on ilmastokatastrofi.

Punavihreille idealisteille ilmastovouhotuksineen ovat oikeat paikat Amazon-jokialueen valtiot. Menkää sinne Etelä-Amerikkaan ensin ja vasta sitten muualle maailmaan tulevaisuutta parantamaan. Suomi ja muut Pohjoismaat tulevat sen listan viimeisinä alueina.

Suomen metsät hakkuineen ovat pieni osa siitä, mitä tapahtuu sademetsien tuhoamiselle. Punavihreille poliitikoille asia ei pitäisi olla millään tavalla vieras. Suomen keuhkot riittävät meille suomalaisille nyt ja tulevaisuudessa.

a.D. 2019

Alavus

Triggeri ja reskutus

Keskiviikon Ilkassa (7.8.) Jami Jokinen käyttää termiä triggeri. Suomalainen vakiintunut sana on liipasin. Anssi Orrenmaa kirjoittaa reskutuksesta. Suomeksi rescue on pelastamista. Näinpähän kehitys develouppaa!

Jaakko Pihlajamäki

Seinäjoki

Maitua, maitua

Kirjoittaja kehuu, kuinka Juustoportin maitopurkin kyljessä vakuutellaan kauniita asioita. Totuus oli meillä kuitenkin toinen, kun kahdella eri kerralla maidot pilaantuivat heti avaamisen jälkeen. Päiväystä kyllä piisasi. Palautteen anto Juustoportille toi vastauksen, että tehtaan tuotantolinjoilla on ollut ongelmia.

M.o.t

Asemoinnista

Poliitikkojen ja sotilaiden asemoinnista keskustellaan mm. Ilkan pääkirjoituksessa 7.8. Kun 1918 punaiset ja SDP tekivät Suomessa vallankaappauksen ja kapinoivat, niin maan laillinen valkoinen talonpoikaisarmeija kukisti kapinan. Vapaussoturit onnistuivat mallikkaasti.

Ruotusotilas

Seinäjoki

Kommentoi