Lukijoilta: Lyhyesti

Koirat

Onkohan Seinäjoen päättäjillä runsaasti koiria, kun niitä ei saada verolle? Ne pitäisi ehdottomasti pistää verolle, jospa se vähän hillitsisi koirien hankintaa, kun niitä pitää olla joillakin neljäkin. Ei mitään järkeä.

Mihin tarvitaan näin monta koiraa, kysyn vain? Nämä on hankalia ohitettavia niin pyöräiljän kuin kävelijänkin, kun koirat menee puolelta toiselle. Loiki siinä sitten talutushihnan yli.

Siinä näkee, kummassa päässä hihnaa on se, joka määrää, miten kuljetaan. On kumma, kun ilmastovouhkaajat ole näistä puhuneet, kun koiran jätöksiä tulee päivässä yli 120 000 kiloa.

Ei koiran vihaaja

Mobiililaite- uudistus

Pankit eivätkä muut laitokset voi pakottaa ihmisiä hankkimaan ns. mobiililaitteita eli älypuhelimia ja muita jokapäiväisten täysin välttämättömien arkiasioidensa hoitoon.

Pankkien tulee tarjota asiakkailleen myös toinen tai muu vaihtoehto, joka on myös virallisesti todettu sellaiseksi, joka pitää tarjota asiakkaille, jotka eivät syystä eli toisesta halua ”älyillä” asioitaan yksinomaan hoitaa. Tai jotka syystä tai toisesta eivät omaa resursseja niiden hankintaan ja käyttöön.

Tämä totuus tuppaa täysin unohtumaan pankkien asiakkailleen antamasta infosta.

Koko ajan tulee ilmi näihin ns. älylaitteisiin murtautumista, väärinkäyttöä, rikollisuutta. Älylaitteiden hankinta ja käyttö on myös suhteellisen hintavaa ja muuten monelle todella haastavaa.

Esimerkiksi, jos raha-asioitaan haluaa hoitaa turvallisesti, sellaista ohjelmaa, alustaa ei ole, eikä varmaan tulla keksimäänkään, jonka voitaisiin taata olevan 100-prosenttisesti turvallinen. Kaikkeen tähän mennessä kun on ollut rikollismaailmassa olemassa enemmän tai vähemmän tuhoisa, haitallinen vastine. Pakottamisen on loputtava yhteiskunnasta.

Erään pankin asiakas

Tietoturvasta

Olen tuohtunut ja tyrmistynyt tietoturvan tasoista, niiden puutteellisista toiminnoista eri liikelaitoksissa.

Yksityisille ihmisille kyllä suositellaan mitä mahtavimpia ratkaisuja siihen, ettei virukset ja muut haittaohjelmat pääse tietolaitteistojemme syövereihin tuhoja tekemään, mutta eikö eri firmojen tietosuojien tasoja tosiaankaan valvo kukaan, eikö firmoja velvoiteta pistämään tietoturva-asioita kuntoon?

Kysyn siksi, koska eri instanssit vastaavat omista tiedostoistaan, mutta eri asia onkin, kun asiakkaiden tiedot tärvellään tavalla taikka toisella puutteellisen tietoturvan takia.

Kenen on vastuu? Tietokoneita on päivittämättä, ohjelmat vanhoja, jne.

Viruksia vastaan

Eri touhua

Persufanit jaksavat vatvoa omaa totuuttaan lehdessä. Heille sananvapaus tarkoittaa vapautta julkisesti lausua kenestä tahansa mitä tahansa.

Meillä muilla on jotakin tokeita, ja kenellä ei ole, siihen tarvitaan lakia. Perussuomalaiset mieltävät herjan ja suunsoiton ihmisoikeudeksi. Meille muille on kotona opetettu, mikä passaa ja mikä ei.

Ja viidesosa huutaa tässä kuorossa. Eri touhua.

Vanha demokraatti

Kaupungin siisteys

Tangomarkkinoitten jälkeisenä sunnuntaina saavuimme Seinäjoen keskustahotelliin yöksi. 111 000 kävijän jälkeen odotimme roskaista ja likaista kaupungin keskustaa. Mutta mitä vielä.

Paikat oli puhdistettu ja siivottu esimerkillisesti. Kateellisena tamperelaisena ei voinut kuin ihailla uudella torillanne keskustan ilmettä. Kotikaupungillani on paljon parannettavaa tässä asiassa.

Siisti Seinäjoki

Valontuojia etsimässä

Kun samaan pakettiin laitetaan linnumaidonlämpöinen sunnuntain kesäilta, juhlallisista juhlallisin Lapuan tuomiokirkko, innostunut Laululux-lapsikuoro, taitavat säestäjät flyygelillä Juha Maunu ja Eliina Somppi, ja kaksi persoonallista, komeaäänistä uutta tangokuninkaallista, Pirita Niemenmaa ja Johannes Vatjus, niin mikä ettei kansa lähtisi jonottamaan paikkaansa kirkon ovelle.

Lisätään hyvin yleisönsä tavoittava juontaja, vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila, niin jokainen kirkontäyteisestä yleisöstä sai mitä tuli hakemaan: lumouksellinen tunnelma sielun sopukoihin suljettavaksi.

Mäkimattila myös lauloi pienestä valoilmiöstä Laulu valonkantajille toivoen, että meillä jokaisella olisi sellainen. Edellisiltana Arja Koriseva televisiossa lauloi, että ollaanhan tähtiä toistemme yllä, niin valoa elämäämme tulee paljon, kunhan huomaamme sen.

Itse konsertissa tylsänkin vaatimuksen voi pukea myös huumoriin, kuten juontaja Mäkimattila Lapualla:

– Ovathan kaikki muistaneet laittaa matkapuhelimensa äänen mahdollisimman kovalle, jos odottaa sitä tärkeää puhelua tämän konsertin aikana, niin varmasti sitten kuuluu kesken konsertin?

Maritta Keltikangas

Kommentoi