Lukijoilta: Lyhyesti

Tangomarkkinat pilkkaavat seinäjokelaisia

Aikaisempina vuosina markkinoiden ensimmäisenä iltana oli vapaa pääsy Tangokadulle. Siellä tavattiin entisiä ja nykyisiä seinäjokelaisia – ei sinne tanssimaan menty tai musiikkia kuuntelemaan.

Tänä vuonna tuo ilmainen armonhetki tarjottiin keskellä arkipäivää jopa tunnin mittaisena kello 13–14. Ei kai monikaan itseään arvostava seinäjokelainen mennyt näykkimään tuota ihmeellistä armonpalaa?

Humboogie

Yöralli Laihialla

Uutisessa kerrottiin että yöralli vie laihialaisten yöunet. Mutta nythän ongelma punavihreän hallituksen toimien myötä poistuu luonnostaan.

Nimittäin polttoaineen hintaa nostetaan hurjat 1,5 senttiä litralta vuodessa. Tämä tekee liikkumisen fossiilisen nesteen voimalla niin kalliiksi, että keikkatöihinkään ei kannata lähteä, kun satasella hupenee matkaan 10 senttiä enemmän, paitsi jos varaa matkaan pari minuuttia enemmän.

Sillä ei ole merkitystä, että menoveden hinta voi hallituksesta riippumatta seilata viikossa 15 sentin haarukassa. Tämä 1,5 sentin korotus on se, joka katkaisee kamelin selän.

Kun tämä korotus aiheuttaa palkkaanauttivien aikuistenkin talouteen näin kohtalokkaan suoneniskun, niin sanomattakin on selvää, että tulottomilla teineillä ei tämän jälkeen ole varaa öisiin eikä päivällisiinkään haitta-ajoihin. Ei ainakaan sentinvenyttäjien kunnassa.

Mahtaneeko koululaisillakaan olla enää varaa tehdä puolen kilometrin koulumatkaa 15 000 euron mopoautolla, tässä köyhässä Suomenmaassa.

Minä ensin

Runo sinulle mopopoika

Katson sinua silmiin, sinä katsot takaisin, pidät iloista ääntä, sanoja et enää osaa. Perheesi rakastaa sinua, he käyvät joka viikko.

Minä ja kollegani pidämme sinut hengissä, hoidamme kaikella osaamisellamme, huolestumme heti, kun jotain uutta ilmenee.

Koko tämä kaupunki pelästyi onnettomuutesi jälkeen, nyt harva enää muistaa, olet jo kasvanut aikuiseksi käsissämme.

Mutta me hoitajat rakastamme sinua, sinun kipusi on kuin oman poikani kipu, ja haluan viedä sen pois, silittää hiuksiasi.

Kunpa joku rakastaisi minua samoin, kun vanhenen tai loukkaannun. Kunpa joku arvostaisi edes nyt tätä työtä.

1734€/kk käteen

Sananvapaudesta

”Sananvapaus on kunnossa”. Otsikko ei ollut Pravdasta vuodelta 1975, vaan Ilkasta vuodelta 2019.

Olisitko pari vuosikymmentä sitten uskonut näkeväsi Suomessa ajan, jolloin ihmisiä talutetaan lakitupaan väärien mielipiteiden vuoksi? Ja viranomaiset, poliittinen eliitti sekä media vainoavat oppositiota ja julistavat sananvapauden olevan kunnossa?

Pääkirjoituksessa oli yksi erityisen mielenkiintoinen lause: ”Perussuomalaiset ovat korottaneet sananvapauden ihmisoikeuteen verrattavaksi tärkeäksi arvoksi.”

Ilkan mielestä se ei sitä ole? Pääkirjoituksessa siteerattiin valtakunnansyyttäjää, jonka mielestä ”kukaan ei ylitä rikosoikeudellista rajaa vahingossa.”

Niinkö? Kun Jussi Halla-aho tavallisena kansalaisena ryhtyi blogikirjoituksessaan parodioimaan sanomalehti Kalevan pääkirjoitusta ja siteeraamaan Koraania, hän tuskin aavisti joutuvansa vuosia myöhemmin noista kirjoitteluistaan lakitupaan syytettynä ”uskonrauhan rikkomisesta” ja ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”.

Suomalaisten olisi todella aika avata silmänsä ja nähdä, mihin olemme menossa. Ei kai kukaan kuvittele, että sananvapautemme leikataan poikki yhdessä yössä. Homma hoidetaan hiljaa hivuttamalla.

Silmänsä avannut

Kommentoi