Lukijoilta: Lyhyesti

Miten pyrkyrit pudotetaan?

Viljo Mettomäki oli (Ilkka 8.5.) harmissaan niistä eurovaaliehdokkaista, joilla ei ole aikomustakaan osallistua Europarlamentin toimintaan, tai jotka jo on äänestetty eduskuntaan hoitamaan valtakunnan asioita. Tämä on vakava huolenaihe. Eurovaalit ovat Suomelle erittäin tärkeät vaalit, joten sinne pitää äänestää vain niitä, jotka ottavat meppipestin tosissaan.

Jos kansa on antanut eduskuntaan valituille luottamuksensa maan asioiden hoitamiseen, pysykööt tehtävässään. Parasta vain tyytyä Suomen eduskunnan palkkiotasoon ja etuuksiin. Ne taas, jotka ”haluavat vain kerätä ääniä puolueelle”, luulevat itsestään liikoja.

Yksinkertaisinta on miettiä 3–5 varteenotettavinta ehdokasta ja tarkistaa, onko joku heistä jo kansanedustaja tai muuten vain ”puolueen asialla”. Sitten vain viiva nimen yli ja valinta aidoista meppiehdokkaista.

Moni etsii ehdokastaan vaalikoneella. Olisi erittäin suotavaa, että niihin asennettaisiin sellainen suodatin, jolla saa halutessaan nämä pyrkyrit eliminoitua jo vaalikoneen aloitusvaiheessa.

Kärjenmäen Akatemia

Seinäjoki

Onpa kaksinaamaista

Ilkan pääkirjoituksessa oli 7.5. kysymys ”Osaisiko Rinne nyt kertoa äänestäjille, miksi ulkomailta lennätetty ruoka on kotimaista päästöttömämpi?”

Ilkka julkaisi ainakin verkkosivuillaan pari päivää aikaisemmin STT:n uutisen, jonka mukaan Atrian lisäksi lihaa Kiinaan vie HKScan, joka myös kertoo Kiinan-vientinsä piristyneen. Tämähän on kaksinaamaista, jos mikä! Suomeen ei saisi tuoda lihaa ulkomailta, mutta sitä viedään täältä sinne! Ei ulkomaankauppaa voida käydä niin, että ei tuoda mitään, vaan ainoastaan viedään.

Millä tapaa suomalaisen lihan vienti on päästöttömämpää kuin ulkomaisen lihan tuonti?

Ihmettelevä

Kurikka

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset