Lukijoilta: Lyhyesti

Paljonko Vaasan päivystys maksaa?

Vaasan keskussairaalan laajasta päivystyksestä on väitelty vuosia. Kun vaasalaisia potilaita on vuonna 2017 tuotu Seinäjoelle vain 25 henkilöä, niin olisi hyvä kertoa äänestäjille, paljonko laajan päivystyksen kustannukset Vaasassa olisivat?

Sotekustannusten kasvua keskittämisellä on pyritty rajoittamaan. Kun vuosia sitten kävin kolme kertaa Vaasan keskussairaalan poliklinikalla, kerran yöpäivystyksessä, niin joka kerta lääkärinä oli natiivi suomenkielinen lääkäri. Yksi kandi oli oman kylän poikia. Hyvin he kouluruotsilla Vaasassa pärjäsivät. Mihin se kielitaito Seinäjoella katoaisi?

Kyse ei ole ruotsinkielisten palveluista, vaan pelkästä statuksesta.

Antti Rinne lupasi jo tarvittavat miljoonat ja erikoislääkärit entisten miljardilupausten lisäksi äänien saamiseksi.

Entinen Vaasan potilas

Seinäjoen päättäjille

Vapaudentien jatke aivan turha ja kallis hanke. Kärjenmäen asuntoalueelle menee jo nyt kaksi tietä ja vielä suunnitellaan kolmatta, joka katkaisisi Törnävän kirkkotienkin. Aivan järjetöntä touhua.

Seuratkaa valtuutettujen kannanottoja. Törnävän silta, joka on tosi tärkeä juttu, siitä on puhuttu vuosikymmeniä. Vanha silta on museoviraston suojeluksessa. Miksi? Nykyaikana järjenkäyttö ei ole kielletty.

Huolestunut

Seinäjoki

En oo hyvä

Vaikka mitä tekisin, aina on huano omatunto. Tähä olotilaha on vuasien varrella jo tottunu.

Jos mulla olis hyvä omatunto, silloohan minä elääsin vääräs miälentilas. Ei ihimine oo milloonkaa hyvä vaikka kuinka palio hyvää tekis. Jumala yksin on hyvä! Oikiastansa me ollaha vaa Jumalan pelinappuloota, tahtoen tai tahtomattamme.

Nappula

Kuortane

Ilmastovouhotusta

Helsingissä järjestettiin oikein marssi ilmastonmuutoksen estämiseksi. Osallistujia oli mediatietojen mukaan jopa kymmenen tuhatta. Miksi ei kerätty osallistujilta osallistumismaksua 50–100 euroa ja tämä kerätty summa olisi käytetty heidän vakaumuksensa toteuttamiseen. Kyllä 0,5–1,0 miljoonalla olisi jotain saatu aikaan.

Oman uskomukseni mielestä marssille osallistui reilusti henkilöitä, jotka eivät mitenkään osallistu yhteiskunnan varojen kartuttamiseen, vaan ainoastaan kuluttamiseen kaikenlaisten tukien muodossa.

Osallistumismaksun johdosta marssijoiden määrä olisi pudonnut reilusti, koska vaikutus olisi koskettanut omaa kukkaroa. Tämä ilmastovouhotus rokottaa jo tarpeeksi tavallista palkansaajaa ja maaseudun ihmistä.

Veronmaksaja

Laihia

Sanontojen tulkinnasta

Suvaitsevaisuus on sana, jonka sisältöä tulkitaan hyvin yksisilmäisesti. Vaikuttaa siltä, että se paljolti mielletään ns. vapaamielisyyden kannattamiseksi.

Konservatiivisten arvojen kannattajien katsotaan olevan suvaitsemattomia. Esimerkiksi kun uskovat kunnioittavat Jumalan sanan ohjeita ja Jumalan auktoriteettia, heidät leimataan suvaitsemattomiksi. Mutta eivätkö leimaajat silloin syyllisty itse suvaitsemattomuuteen.

Myös vihapuhe-sanalla (muotisana) on usein tahallista, vainon tapaista hyökkäyshalua. Arvojen ja käytöksen tulkinnat ovat moninaiset .

Pois yksisilmäisyydestä

Palataanko keskiajalle?

Kohta rikkaat pohatat viettävät kartanoissaan grilli-iltoja kallista viiniä siemaillen, kun vanhukset maatuvat sänkyihinsä, ja köyhimmät tukehtuvat keskitysleirien tuhkaan. Mikä Suomi, mitkä suomalaiset!

Olisikohan yltiöpäinen tasa-arvo ja hyytävän kaasuvapaa ilma sitten ratkaisu? Ei. Radikaaliuden aikakausi on mennyt.

Rauhassa

Arvokkaampi vaalipaikka

Nyt on kiire löytää arvokkaampi äänestyspaikka EU-vaaleihin.

Kivistön yhteiskoulua aikoinaan rakentamassa olleena tiedän, että sieltä entisestä pannuhuoneesta sellainen varmaan löytyisi! Porraskäytäväkin lienee tarpeeksi ahdas. Jos siellä ei ole tarpeeksi romua, niin etsikää lisää jostakin kierrätyskeskuksesta. Ja niin tietysti, voisihan siellä palata myös siihen käytäntöön, mikä oli aikanaan Hallilan päiväkodilla, ei kengät jalassa äänestyspaikalle!

Tuumailija

ei valittu, ei ehdolla

Hoitajamitoitus

Jukka Parkkamäeltä niin täyttä asiaa! Ei voi soveltaa samaa mitoitusta kaikkiin hoidettaviin, kirjataan sitten lakiin tai ei. Ja, hoitajien kuuluisi hoitaa potilaita, eikä täyttää esimerkiksi tiskikonetta, jakaa ruokaa yms. Laitosapulaiset, missä se ammattikunta nykyään on?

Ritu

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset