Lukijoilta: Lyhyesti

Seinäjoen ja Ilmajoen liikuntatoimet

Vuosina 2007–08 tehtiin Hannu Salon johdolla upea, esteetön liikuntareitti Seinäjoki–Ahonkylä, valaistus opasteineen.

Että reitti pysyisi esteettömänä vaatii se nyt roudan sulattua kunnostustöitä. Esiin nousseet kivet ja kannot pitää poistaa ja pintaan uusi kerros kivituhkaa, että jatkossa olisi taas pintaa mitä lanata kerta vuoteen.

Ari Ala-Riihimäki

Tuomikylä

Väkivallan ja vakauden museosta

Heli Karhumäki kirjoittaa mielipidepalstalla lauantaina 13.4. kannanoton toimittaja Anne Puumalan ehdotukseen perustaa Häjymuseo maakuntaamme. Karhumäen tavoin kannatan lämpimästi museon perustamisehdotusta, ja juuri tuonne Herättäjä-yhdistyksen keskustoimistoon.

Museo olisi hyödyksi kansalaisille ja erityisesti nuorille koululaisille, jotta objektiivinen tieto välittyy ilman ennakkoasenteita tuleville sukupolville.

Kaarina

Jumalan- palveluksestako vaalitilaisuus?

Lapualla kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas lukee jumalanpalveluksen tekstit aktiivisen vaalikampanjan aikana kaksi kertaa ja jopa varsinaisena vaalipäivänä. Näin tuomiokirkkoseurakunta valjastaa jumalanpalveluksen yhden ehdokkaan vaalitilaisuudeksi.

Pian ovat EU-vaalit. Jatkuuko sama peli eli maakunnan ehdokkaat tulevat vierailemaan vuorollaan kampanjan aikana ja varsinaisena vaalipäivänä? Mikäli maakuntavaalit joskus toteutuvat, taitaa olla tunkua tekstinlukuun. Kuka sen palapelin ratkaisee?

Mikäli tuomiorovasti ei pysty eettisesti ja moraalisesti väärin olevaa menettelyä puhaltamaan poikki, se kyllä vie seurakunnan uskottavuuden pohjalukemiin. Eikö piispan ja tuomiokapitulin pitäisi kiireesti puuttua asiaan?

Kyse ei ole sattumasta. Kyse on röyhkeästä käytöksestä. Täytyykö tässä lähteä jumalanpalvelukseen Nurmoon tai Ylistaroon? Vaalitilaisuuksiin en mene.

Vakiopaikka jää tyhjäksi

Vihreää politiikkaa

Vihreät haluavat vähentää merkittävästi metsien hakkuita, vaikka vähentäminen vie tuhansia työpaikkoja ja miljardien vientitulot. Näin he haluavat estää raakaöljystä tehtyjen muovien korvautumisen uusiutuvilla sellupohjaisilla raaka-aineilla. He haluavat estää osaamisen, oikean ”haitekin” ja ”kliintekin”, kehittymisen tällä sektorilla.

He siis haluavat mieluummin lopettaa metsien hoidon ja tukehduttaa niiden hiilinielun.

Vihreät haluavat Suomeen paljon nykyistä liberaalimmat huumelait ja haluavat ”miedot” huumeet vapaaseen käyttöön. He haluavat Suomen ottavan paljon nykyistä enemmän maahanmuuttajia.

Anni Sinnemäki iloitsi muutama vuosi sitten suuren maahanmuuttoaallon aikana siitä, kuinka Helsingistä tulee aidosti monikulttuurinen kaupunki. Puheet loppuivat, kun maahanmuuttajat olivat juhlineet ensimmäistä uutta vuottaan Helsingissä.

Vihreät hakevat huomiota milloin lentokoneessa seisten tai eduskunnan äänestysnapeissa sekoille, kaiken tarkasti ennakkoon suunnitellen.

Eläkeläinen

Kuu Kiurusta kesään

Kun äänestämme riittävästi ”julkkisehdokkaita” vaaleissa, niin asiantuntijoita taas tarvitaan. Kokousmäärä eri valiokunnissa kasvaa, tarvitaan lisää asiantuntijoita ja päätökset venyvät.

Sinnekö tarvitsemme viihdyttäjiä: Kannukset/pätevyys on hankittu monilla keinoilla mm. koomikkona, kitaralla, mailalla, juoksemalla, laulamalla, poseeraamalla, reittä tai rintaa vilauttamalla yms.

Puolueen päättää mitä nappia painat vai pitäisikö kysyä/hakea Brysselistä ennakkopäätös asiaan? Tämänkö olemme ansainneet?

Asiantuntija täälläkin

Säästöt uhattuina

Erikoissairaanhoidon kustannusten nousu uhkaa kaupungin ”säästöjä” (Ilkka 13.4.).

Kaupunki voisi kuitenkin ensin laittaa omat palvelunsa kuntoon!

Perusterveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen kunnalliset, yksityiset ja järjestölliset rakenteet saadaan toimimaan, kun käytetään vain julkista valtaa (Perustuslaki 124 §) käyttäviä yksityisiä (Osakeyhtiölaki 1. luku 5 §) palveluntarjoajia, joiden yhtiöjärjestyksessä todetaan, että ”toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa (osakkeen)omistajille, vaan tarjota palvelun käyttäjien tarpeiden mukaisesti määrältään laadultaan ja sisällöltään riittävät resurssit sekä ammattihenkilöstölle asialliset työhyvinvointiolosuhteet”.

Pienenevät samalla erikoissairaanhoidon kustannukset, ja saadaan ne lääkäritkin töihin.

Selkokielinen hallinto

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset