Lukijoilta: Lyhyesti

Otetaan järki käyttöön

Moni havahtui Ilkan kirjoituksesta pyhäinpäivänä. Afgaaninuorukainen on kolmen Suomi-vuotensa aikana suorittanut peruskoulun ja nyt Lapualla ammattiopissa. Pykälien mukaan häntä kuitenkin odottaa palauttaminen rauhattomaan kotimaahan.

Meidän kotouttamisohjelmaamme on aiheesta moitittu tehottomaksi ja byrokraattiseksi. Kritiikkiä tulee sekä mamu-vihaajilta että normaaleilta ihmisiltä. Järjestelmä toimii kuin kone. Se on kuitenkin ihmisen luoma.

Sopii kysyä, eikö järkeä voi ottaa käyttöön?

Samassa lehdessä arvioitiin alueen kansanedustajien vaikutusmahdollisuuksia, lähinnä heikoiksi. Tässä on hyvä kohde osoittaa muuta.

Jarmo Lintala

Seinäjoki

Mahdollisuus vaikuttaa

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa seurakunnan toimintaan! Äänestä ja osallistu! Mitä sinä haluat omalta seurakunnaltasi? Seurakunnassa luottamushenkilöt haluavat saada äänesi kuuluviin. Me haluamme kuulla mitä sinä toivot seurakunnalta. Varhaiskasvatus ja nuorisotyö antavat elämän eväitä lapsille, perheille ja nuorille. Monipuolinen toiminta seurakunnassa antaa mahdollisuuden osallisuuteen aivan jokaiselle meistä. Me haluamme tarjota monipuolista toimintaa kaikille, työntekijöiden tukemista arjen haasteissa. Me luottamushenkilöt haluamme aidosti vaikuttaa siihen mitä haluamme seurakunnalta.

Arja Kankaanpää

seurakuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kaikki Helsinkiin?

Muuttajat siirtävät valtavasti Helsingin hyödyksi sekä fyysistä että henkistä pääomaa. He joutuvat maksamaan kalliisti asumisesta. Kaavoittamalla maata enemmän ja rakentamalla tarvittavan infran, kaupunki voisi lisätä rakentamista ja kysynnän ja tarjonnan epätasapaino vähenisi. Tämä alentaisi sekä tonttien, rakennusten että vuokrien hintoja.

Helsinki omistaa alueestaan 70 % ja saa sievoiset vuokra- ja myyntitulot tonteista. Esimerkiksi rakenteilla olevan kerrostalon kaksiosta kaupunki perii tontin vuokraa 330 euroa/kk. Tonttiosuuden voi ostaa maksamalla siitä 75 000 euroa. Kaupunki pitää politiikallaan hinnat korkeina. Halutessaan Helsinki voisi alentaa muuttajien asumiskustannuksia huomattavasti. Luopuminen pyrkimyksestä satojen tuhansien muuttajien saamiseksi vaikuttaisi samaan suuntaan.

Elämää on

Laihia

Kommentoi