Lukijoilta: Lyhyesti

Edustajista ja eduskunnasta

Vaasan vaalipiirin kansanedustajat ovat olleet melko hiljaisia puheenvuoroissaan. Eduskunnan sivuilta löytyvät kaikki pidetyt puheenvuorot.

Tänä vuonna mieskansanedustajien puheet: Savola 43 kertaa, Östman 38, Hongisto 27, Hautala 25, Puumala 23, Strand 17, Nylund 15, Wallin 9, Saarakkala 6 ja Kurvinen 0 kertaa. Naisista eniten oli puhunut Tolppanen 60 kertaa, Henriksson 51, Koski 8 ja Urpilainen 2 kertaa.

Mitähän tästä pitäisi ajatella!? Joku varmaan sanoo, ettei tarvitse puhua, valiokunnissahan se suurin työ tehdään.

Nimimerkki Hissanmaikka kirjoitti edustajien pätevyysvaatimuksista asiaa.

Kansantalouden ja yhteiskunnan rakenteiden peruskurssi olisi välttämätön edellytys hoitaa tehtävää. Monet hallituksen esitykset on pikaisesti tehty ja sitten vedetty takaisin tai lievennetty.

Sekin kertoo paljon siitä, ettei henkilöiden pätevyys riitä ja tämä luo epävarmuutta asioiden pitkittyessä.

Asiantuntijoista ja virkamiesten avusta tuskin on ollut puutetta, sotessakin kuultu yli 400 asiantuntijaa. Lobbarit yrittävät saada kontaktia ja kutsuvat kaikenmaailman kissanristiäisiin.

Eipä ihme, jos edustajien päät sekoittuvat ja kyky tehdä päätöksiä heikkenee tai on ristiriitaista.

Ihan samantekevää

Kätilön sana

Rakas synnyttävä äiti! Hoidan sinua edelleen hyvin, olen tukenasi, turvanasi ja apunasi. Kunnioitan tuota luonnollista ja ihmeellistä tapahtumaa, autan ja tuen sinua. Suojelen sinua synnyttäjänä ja turvaan synnytysrauhaasi. Rakastan työtäni ja elämän loputonta ihmettä, jonka saan joka päivä työssäni kokea ja jossa saan elää mukana.

Työni on vastuullista, itsenäistä, haastavaa ja antoisaa. Siksi jaksan edelleen. Olen kovan luokan nainen yhdessä haastavimmista ammateista, arvostan ja kunnioitan korkealle työkavereitani ja työtämme.

Olen surullinen siitä, miten paljon ainutlaatuista ammattitaitoa ja kokemusta on valunut hukkaan siitä syystä, että kätilön työtä ei ole arvostettu. Tätä työtä tehdään sydämellä ja sisukkaasti. Tervetuloa synnyttämään, olen siellä vielä sinua varten.

Sisukas kätilö

Uudistettu jäähalli

Uudistetun jäähallin vihkiäistilaisuudessa oli hienoa seurata Seinäjoen Taitoluistelijoiden ja S-Kiekon esityksiä ja yhteistyötä tapahtuman onnistumiseksi. Erittäin valoisassa jäähallissa jääurheilu näytti parhaat puolensa. Hallin alhainen lämpötila lienee vain käyttöönoton alkukankeutta?

Jääurheilu on in

Seinäjoki

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset