Lukijoilta: Lyhyesti

Torilleko Yrittäjäpatsas?

Epari tiesi kertoa, että Kauppaoppilaitoksen edustalla oleva Yrittäjäpatsas siirrettäisiin uudelle torille sen valmistuttua. Onkohan asia loppuun asti ajateltu? Tuntuu tyylien ristiriidalta. Sopisi se paremmin parkkihalliin ja sieltä kannattelemaan torin kansirakennetta.

Alpo Oja

Hyllykallio

Pakolaiset

Täytyy puuttua Halla-ahon puheisiin pakolaisista ja sen tilanteesta. Puheet ovat täysin edesvastuuttomia eikä hän määrittele sitä mikä on pakolaisten määrä! Kun asiaa vertaa ennustettuun väestönkasvuun, saa ihan toisenlaisen kuvan.

Asiaan pitää valmistautua ja erityisesti Afrikan maiden osalta! Nyt pitää huomata, että tällä asialla on myös kääntöpuoli. Perinteiset lääkkeet menettävät tehoaan. Tunnistin tuon ilmiön jo ollessani viljelijänä vuosia sitten. Nyt näyttää, että terveydenhuollon paras aika on ohi. Tuo ilmiö ”kurittaa” valtavia kasvulukuja.

Tuolla Halla-ahon asenteella ei tämä asia toimi. Pakolaiskiintiötä on nostettava ja kehitysapua myös niin kuin mm. pääministeri on todennut!

Vesa Hakoniemi

Ilmajoki

Susien pannoituksesta

Täyttä asiaa kirjoitti Antti Tarkkala (Ilkka 10.9.): Susien pannoitus rahojen haaskuuta. Sillä ei susiongelmaa ratkaista, päinvastoin. Sillä pyritään vain lisäsuojelemaan susia ja susilaumoja, ettei niille vain mitään sattuisi.

Sudet lisääntyvät kiihtyvällä vauhdilla, eikä sille ole mitään luonnollista estettä. Kohta elämme susien ympäröiminä.

Venäjältä metsästäjiä

Kotimaisesta enemmän

Kuluttaja maksaisi kotimaisesta elintarvikkeesta enemmän, mikäli hinnankorotus menee suoraan tuottajalle. Näyttää olevan mahdotonta?

Selvitysmies kohtaa paljon selityksiä. Kaupan ja teollisuuden lisäksi väliin tulee näemmä jopa lainsäädäntö. Eihän se näin voi olla. Mitä siellä eduskunnassa haahuillaan?

Kohta leikataan bonuskortit

Ilmajoen kunnan vesilaskutus/reskontra

Kuinka on mahdollista, että asiakkaalle tulee vesilaitoksen lasku perintätoimiston kautta, vaikka kunta ei ole laskua lähettänytkään? Onko kyse yksittäisen henkilön mokasta vai tahallisuudesta? ”Puhelimeen vain tulee viesti, että perintätoimiston lasku on aiheeton, hävitä se”.

Tämähän voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän, jota et saa millään pois. Pyydänkin vesilaitoksen laskutuksen vastaavaa vastaamaan tähän mahdollisimman pian (ei oikein riitä, että tietokone mokannut!)

P.s. kunnan laskutuksessa on aikaisemminkin takkuiltu!

Tarkkuutta töihin, ei täydellinen

Liikenteen päästövinkki

Laskeskelin mielessäni, kuinka paljon liikenteen päästöjä voitaisiin vähentää, kun kehiteltäisiin välivaiheeksi (kunnes sähköautojen kehitys ja latauspisteiden lisääntyminen paranee/yleistyy) polttomoottorikäyttöisille seisonnassa oleville autoille päivä- tai viikkokorttijärjestemä, jonka saisi netistä maksamalla ko. ajalle käytöstä.

Omalta osaltani riittäisi vuoden ajalle 10–20 päivää (2–3 viikkoa). Muut talousajat ajelisin pienellä sähköautolla lähialueella.

Koska kuitenkin maksan täydeltä vuodelta nykyisellä autollani kaikki liikennemaksut, ei ole mitään järkeä sähköauton käytössä, ja näin ollen ajan kaikki lähiajot nykypelillä ja aiheutan suurimman osan vuositason liikennepäästöistäni.

Ajattelija

Liikenteen valvonnan alasajosta

Maakuntalehdessä oli jälleen huolestuneen kansalaisen kirjoitus liikennehäiriköistä, joiden toiminta vaikeuttaa ja vaarantaa jokapäiväistä elämää.

Näitä vastaavanlaisia kirjoituksia on ollut useita kesän aikana, mutta niihin ei ole reagoitu vastuuviranomaisen taholta. Tämä on vähintäänkin kummallista, kun ottaa huomioon sen, että poliisilaki velvoittaa poliisin turvaamaan yhteiskuntajärjestyksen sekä pitämään yllä järjestystä ja turvallisuutta.

Toki on selvää, että elintasopakolaiset kuluttavat rajusti poliisin vähäisiä resursseja.

Puolitaival tai Kangas vastatkoon

Kauhavan kouluverkko

Kun teettä kouluverkkoselvitystä, niin äläkää vaan ottako mallia Kuortaneen selevityksestä.

Virkamiähillä vaan oli pakko saada Mäyryn koulu loppumaan ja kosteuttakin ähtärilääne löysi mutta totuus oli, että maksaja saa sellaaset tulokset ku haluaa. Kosteutta ja hometta ei löytyny.

Kuntakinte

Kommentoi