Lukijoilta: Lyhyesti

Metsien uudistaminen

Suomen metsistä kasvaa uudistuskokoon noin yksi prosentti vuosittain. Nyt vastustetaan aukkohakkuita, ensin valtion metsissä. Vastustamisessa vedotaan ennen kaikkea tunteisiin.

Metsää ei voi jatkuvasti kasvattaa kaikilla Suomessa metsätalousmetsissä kasvavilla puilla. Valtapuista kuusella se pääosin onnistuu, männyllä ei juuri lainkaan. Jatkuvassa kasvatuksessa kuusi valtaa alaa ja metsäluonto yksipuolistuu.

Pahin ongelma luonnon kannalta jatkuvassa kasvatuksessa on lähes mahdottomuus kulottaa korjatun metsän pohjaa. Kuusikossa kulotus ei onnistu lainkaan, männyllä se jossakin määrin onnistuu, jos pystyyn on jätetty suuria mäntyjä, jotka ovat ehtineet kasvattaa paloa kestävän kilpikaarnan runkonsa alaosille. Eli pystyssä olisivat puut, jotka oli tarkoitus hakata!

Kulotus on luonnon monimuotoisuuden kannalta ylivoimaisen hyödyllinen uudistustapa. Jatkuvassa kasvatuksessa se ei käytännössä ole lainkaan mahdollista.

Aukkohakkuiden kieltohanke kuvastaa jälleen kerran suojeluväen valtavaa vallanhimoa.

Eläkeläinen

Lapua

Edellinenkään tk ei toimi

Onko tosiaan niin, että kaupunkiin tarvitaan uusi terveyskeskus, vaikka edellinenkään ei toimi. Kaupunginhallituksen tulee kiinnittää huomionsa Y-talon ongelmiin, ei vain uusiin seiniin.

Julkisella puolella on tilaa vapautunut kovan rakentamisbuumin myötä. Mihin ne ovat

joutuneet? Tyhjentynyt asema alkaa olla Seinäjoen nykymenon muistomerkki.

Aikuisneuvolan asiakas

Kenen on pakko kiertää ja riitaantua

Kuka haluaa kiertää korvessa (nevalla tai rämeellä) Kyrkösjärven ympäri? Miksi on saatava reitti juuri sinne? Eikö nevoja löydy muualtakin? (Ainakin avaruudesta katsoen muuta ei Seinäjoella olekaan).

Olisiko tyypillisempiä nevamaisemia muualla? Voisiko EU:n rahoille löytyä käyttöä hyödyllisempään? Miettimistä ”mepeille”? Miksi he riitaannuttavat alueella?

EU:n aiheuttamia alueellisia riitoja ihmettelevä

Orpo ja Sipilä kiristävät verotusta

Hallitus päätti kiristää kapitalisaatiosopimusten sekä säästö- ja sijoitusvakuutusten verokohtelua. Niiden verotus kiristyy siten, että varoja nostettaessa verotettavaksi pääomatuloksi luetaan tuoton suhteellinen osuus tilillä olevista varoista.

Eläkeläiset, jotka ovat suhteellisesti eniten tehneet verollista työtä maksavat jo nyt ylimääräistä veroa ”raippaveroa” 6 prosenttia enemmän kuin vähemmän ahkeroineet. Veron nimen kokoomus on muuttanut solidaariveroksi. Näin sitä äänestäjää petetään.

Veroasioita seuraava Mikko

Moporallia Hyllykalliolla

Nuoret mopoilijat ja kevaristit hurjastelevat Hyllykallion koululla ja lenkkipoluilla iltaisin. Liikennemerkit kieltävät, mutta ei mitään merkitystä. Missä on poliisin moottoripyöräpartio? Ähtärin Myllymäellä? Joku vielä jää alle, pahoin pelkään!

Tarttis tehdä jotain!

Mopoautot pois isoilta teiltä

Mopoautoilta pitäisi kieltää kulku isolla tiellä, jollei se ole ainoa kulkureitti. Mopoautot hidastavat paljon liikennettä ja monet tekevät vaarallisia ohituksia niiden takia, varsinkin aamuisin, kun on muutenkin ruuhkaista.

Aamuisin kulkiessani kouluun (Lapua–Seinäjoki) joutuu ohittamaan ainakin yhden mopoautoilijan. Lapualta Seinäjoelle pääsee pienempiäkin tietä, missä ei ole 80:n nopeusrajoitusta. Siellä mopoautoilijoitten olisi paljon parempi kulkea.

Ella

Lapua

Ruuhkan synty

Esimerkki liikenneruuhkan tekemisestä: Nosturiauto Halsualta 5.9. Sjk–Lpa–Kva klo 15–16 nopeudella 60 km/h. Työaikaruuhka, kilometrien jono perässä, paljon vaarallisia turhia ohituksia. Olisiko ollut mahdollista ajaa välillä sivuun?

Sujuvuutta liikenteeseen

Kommentoi


Luetuimmat pääkirjoitukset