Lukijoilta: Lyhyesti

Seinäjoki ei näytä kaupungilta

Kävelin Seinäjoen ainokaista kävelykatua, laatat pystyssä, talvista hiekotushiekkaa vielä, asfalttia ja laattaa sekaisin. Todella epäviihtyisä ja epäsiisti.

Eikö Keskuskatua ja Kalevankatua saisi jo kuljettaviksi. Kaikki ovat täysin kyllästyneitä jo työn venymiseen. Keskustan kadut ovat huonossa kunnossa, esimerkiksi Ylisentie. Kuin kynnöspelto.

Koskahan Seinäjoki alkaa näyttää kaupungilta? Ja se vanhanaikainen peltomarket, nyt kun pitäisi keskustaan panostaa. Tukekaa yrittäjiä, että saisimme keskustaan erikoisliikkeitä eikä mitään ostoskeskusta pellolle.

Seinäjokinen

Kulttuuristen myyttien murtaja

Kaikkien maailmassa olemiseen luovasti suuntautuneiden ihmisten tehtävä on murtaa ja uudistaa kulttuurisia myyttejä. Siinä täytyy ensin paljastaa pinnan alle kätkeytyvät nykyiset myytit ja sen jälkeen avata virikkeellisiä näkökulmia myyttien uudistamiseksi.

Minulla on tapana käsitellä paikallisia, kansallisia ja kansainvälisiä kulttuurisia myyttejä samaan aikaan. Tällä hetkellä mielenkiintoisin kysymys on Euroopan unionin tähänastisten myyttien murtumisesta, maailmansodan jälkeisen talouskasvun aikana syntyneestä ajatuksesta ihmisten ja tavaroiden vapaasta liikkumisesta.

Tuo EU:n eniten palvoma myytti on murtuu heti, jos unionin alue suljetaan jäsenvaltioiden kansallisen itsekkyyden takia ”paksulla muurilla”, mikä estää läntisen Euroopan ja muun maailman välisen kanssakäymisen. Kansallista sulkeutumista täydennetään eurooppalaisten valtioiden yhteisellä sulkeutumisella.

EU on vaarassa hajota kahteen osaan, ”suureen ja pieneen unioniin”. Kahtiajaon seuraukset olisivat myös nykyiselle Suomelle dramaattiset.

Jukka Paaso

arkkitehti, Kauhava

Kasperi taas

Kirjoitin toukokuussa tälle palstalle Kasperin Lintuviidan terrorista. Koulun ja seurakuntakeskuksen pihalla on sellainen meno, etten toista tiedä. Joka ilta nuoriso huudattaa mopojaan ja mekastus jatkuu aamuyöhön asti ja tätä olen kuunnellut viisi vuotta.

Mopoilla ajetaan Keloviitaa pitkin meidän parvekkeiden alta kymmeniä kertoja vuorokaudessa yötä päivää, vaikka se on kävely- ja pyörätie. Ajetaan ilman kypärää, ja mopot ovat viritettyjä äänestä päätellen. Poliisit olen soittanut monta kertaa, mutta se ei tunnu auttavan.

Ihmettelen, miksi vanhemmat eivät välitä missä heidän lapsensa aamuneljältä ovat? Tälle on saatava loppu!

Kontiki

Kommentoi