Lukijoilta: Lyhyesti

Ryhtiä pesäpalloon

Olipa aneeminen ottelu Jymyjussit–KPL Jymyjussit oli kuin lammaslauma, oli ilmeisesti hävitty ottelu jo etukäteen. Räpylästä annettiin luvattoman paljon tilanteita ja juoksuja.

Pitäisikö nyt tehdä jotain ja nopeasti, tuollaisella pelillä ei pärjätä kenellekään. Se vähäkin yleisö katoaa katsomosta.

Olipa ensimmäinen kerta, kun tuli lähdettyä pois ennen pelin loppua. Niitä on tullut katsottua arviolta 40 vuotta, onhan sekin historiaa. Nyt ryhtiliikkeen paikka koko porukalle.

Katsoja 40 vuotta

Sote-laarin harhapolkuja

Kun kuuntelin eduskunnan keskustelua sote-lainsäädännöstä valinnanvapauksineen ja maakuntamallista, niin ihmetellä täytyy, kuinka eduskuntaan on löytynyt runsaasti kansanedustajia, joilla on visionäärin kyvyt itselle mieluisien asiantuntijoiden kera kertoa äänestäjille, miten paljon hallituksen sote-paketti loukkaa kansalaisten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, jos hallituksen esitys hyväksytään ja mitkä ovat onnistumisen edellytykset kustannuksineen?

Opposition ao. lainsäädännön käsittelyvetkutus sataa euroja isojen palvelutalojen laariin, kun kuntien ”pelotellut” päättäjät myyvät kiinteistöjään ja yksityistävät sote-palvelujaan isoille palvelutaloille kuin ”maailmanloppu” olisi tulossa.

Vetkutusten jälkisoppalaskujen maksumiehiä tullaan etsimään myöhemmin takuuvarmasti kunnista ja useat eduskunnan kansanedustajista metsästävät keskuudestaan peiliinkatsojia

Kysyn lopuksi, miten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus voi täysin onnistua käytännön elämässä edes lakiteitse, kun luoja on antanut kadehdittavasti toisille ratkaisukykyä pääknuppiin runsaammin ja ahkeran,omaehtoisen työn tuottamia euroja riittävästi elämiseen. Palopuheet ao. asiasta on tarkoitettu kansanedustajien vaalikentille!

MrX

Seinäjoki

Avoin kirje Bernerille

Olen jo vuosia joutunut käymään dialyysihoidoissa tuolla jumalan selän takana. Sopivan julkisen liikenteen puuttuessa olen ollut pakotettu epäluotettaviin kelakyyteihin, jotka nykyisin toimivat aina vain huonommin

Alkuvuoden aikana piti kymmenkunta kertaa turvautua oman auton kyytiin, kun se kelakyyti ei edes tullut! Lääkärikään ei käsittääkseni oikein suosittele kymmenien kilometrien ajoa omalla autolla heti hoidon jälkeen.

No, Sipilä poppoineen säästää, ja kohta vielä enemmänkin, kunhan me surkeat pian kuuppaamme pois!

En tosin kaipaa kyyditsijäkseni mitään Mersua tai Audia, mutta pian alkaa tuntua aivan siltä, että pääsen kohta Keskustan Kukan mustan auton takaosaan kukkien kanssa ihan kunniapaikalle!

Mopoautoon tuskin enää siinä kunnossa sovin? Traktori saattaisi kyllä tulla kysymykseen, mutta pikkuisen käy sääliksi mahdollista saattoväkeä, ainakin sadesäällä!

Mutta kuskataan sitten millä hyvänsä, erikoisen tärkeää on, että ajokin katolla loistaa se keltainen taksikupu! Ja vielä pitäisi tässä sitten arvostaa näitä päättäjiksimme valittuja!

A. Niemelä

Alavus

Suomi kumartaa Brysselin suuntaan

Suomella ei ole itsenäistä ulkopolitiikkaa. Kumarramme ainoastaan Brysselin suuntaan. Ilmeisesti EU:n ”käskystä” ulkopoliittinen johtomme loistaa poissaolollaan Venäjällä käynnissä olevista, maailman suurimpiin urheilutapahtumiin kuuluvista jalkapallon MM-kisoista

Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Presidentti J.K. Paasikivi sanoi aikoinaan, että Suomen itsenäisenä säilymisen kannalta kaikkein tärkeintä on suhteemme Venäjään, kaikki muu on toisarvoista.

Taito Taskinen

Kuopio

Kaikella on tarkoituksensa

Kesä tule lämpöinen – taivas on kirkkaan sininen – ja päivä on poutainen – ja se hellii meitä ja on lämpöinen. Luonto kaipaa myös kastetta maan, ja sitä saadaan kun vettä päällein saan, ja se tuo energiaa meille ihmisille – sillä luonto se on joka meitä kasvattaa – siispä ollaan kaikin luonnollisia vaan.

Puut on tärkeitä Ihmisille. Ne on niin moneen menoon ja elintärkeitä kaikella eri lailla, jotenka kiitämme kaikesta luojaamme ja elämän antajaa. Myös metsien suojelu on tärkeää, emme saa hukata sitä, vaan pitäkäämme puut arvossaan.

Hyvä näyttää toteen sen, mitä ihminen ajattelee. Tunne on vahva aisti elämässä, ja ihminen tuntee paljon asioita, ja näyttää myös sen mitä mieltä on.

Osaamme olla hyväsydämisiä, ja näyttäkäämme - että parempi osa tulevaisuudessa - on tehdä paljon hyvää.

Kuulkaa kuiskaus tää, ole rohkea ja näe omin silmin elämää. Siinä sisua myös kysytään, mutta aina se ei omissa käsissä pysykään.

Elämä opettaa pärjäämään aika pitkälle - luottaen tulevaan - siis todellakin - kaikella on tarkoituksensa myös.

Ansa-47

Kommentoi