Lukijoilta: Lapset ja nuoret Pyhän äärelle

Ilmajoen seurakunnan jäsenistä lähes joka neljäs (24 %) on alle 18-vuotiaita. Näistä lapsista ja nuorista 24 on meidän. Siksi meille on tärkeää, että Ilmajoen seurakunnassa on tilaa ja mahdollisuuksia tulla pyhän äärelle pienestä pitäen.

On arvokasta, että lapsemme voivat osallistua seurakunnan toimintaan, saada evääksi pieniä uskon siemeniä sekä kokemuksia hyväksytyksi tulemisen tunteesta, kelpaamisesta ja riittämisestä.

Hyvät kokemukset seurakunnasta kantavat sekä lasta että nuorta, mutta myös seurakuntaa. Lapsissa ja nuorissa ei ole pelkästään kirkon tulevaisuus, heissä on myös nykyisyys.

Valitettavasti myös Ilmajoella kirkko ja seurakuntaelämä etääntyy koko ajan ihmisten arjesta. Samalla kristillisen kasvatuksen kenttä pienenee ja perinteet heikkenevät. Siksi seurakunnalla on tärkeä tehtävä olla tukemassa vanhempia kristillisessä kasvatuksessa ja rohkaisemassa jälkikasvua Korkeimman suojelukseen. Tämän mahdollistaa vahva seurakunnan lapsi- ja nuorisotyö sekä rohkea perhetyö.

Vaikka seurakunta on monelle etäinen, suhtautuminen seurakunnan toimintaan ja tehtävään on myönteinen. Seurakunnan tulisikin rohkeasti kutsua jäseniään toimintaan ja mahdollistaa, että kaikenikäiset jäsenet omissa elämäntilanteissaan löytäisi tavan palvella ja toimia seurakunnassa.

Joonas Kälvinmäki, Mervi Laasanen, Anssi Mäkelä, Piia Mäkelä, Mirva Purtanen, Sirpa Rintala, Paula Viitala, Sanna Ålander

seurakuntavaaliehdokkaat

Ilmajoki

Kommentoi