Lukijoilta: Lakkoilua, päästöjä ja kenties ”jotain muuta”

Suomessa on käynnissä erikoinen poliittinen tilanne, ajankohta juuri vaalien alla, tapahtuuko jotain merkityksellisempää kulisseissa? Hallitus puhuu päästöistä ja ajaa jääräpäisesti irtisanomissuojaan kevennystä, antaen vasemmistolle avaimet käteen lakkoiluun. Onko tämä teatteria?

Lakoista: Oman puolueeni kannattajissa on paljon duunareita, sekä pienyrittäjiä. Itsellenikin tämä kysymys on hankala, asian tekee omituiseksi se, että varsinaista esitystä ei asiasta ole.

Eduskuntakin äänesti asiasta, tietämättä edes mistä äänestivät. Olettaa voi, että nämä ”helpommat irtisanomiset” eivät koske hyviä ja tuottavia työntekijöitä.

Nämä lakot on ostettuja mielipiteitä, koska kotiin on maksettu 100€/päivä. Onko niin, että SDP tekee politiikkaa ja SAK maksaa jäsenilleen, että saa vasemmiston kannatuksen nousemaan?

Päästöistä: Meidän suomalaisten hiilidioksidipäästöt ovat lähes merkityksettömiä. Suomessa päästöt ovat 56 miljoonaa tonnia vuodessa ja esimerkiksi Intiassa 2,5 mrd tonnia ja ne kasvavat 5 prosentin tahtia, eli kasvua 125 miljoonaa tonnia vuodessa.

Väestöön suhteutettuna kulutamme enemmän mutta tilastoissa unohdetaan se, että meillä on talvi ja pakkasta, ja silloin pitää lämmittää. Puhutaan nautojen, lemmikkien, auton, takan ja kiukaan aiheuttamista päästöistä. Tämä asia olisi ratkaistavissa, tapetaan lemmikit ja naudat ja muutetaan kaikki täältä lämpimiin maihin, esimerkiksi Irakiin tai Somaliaan syömään salaattia, siellä ei juuri tarvitse lämmittää, edes saunaa.

Jotain muuta: Joulukuun 11. päivänä on Suomen tarkoitus allekirjoittaa YK:n GCM-sopimus, Global Compact for Migration.

Jos GCM-sopimus allekirjoitetaan, saanee jokainen maailman kansalaisista maahanmuutto-oikeuden haluamaansa maahan, samalla allekirjoittajamaat menettävät itsenäisen oikeutensa määrätä maahanmuutosta ja sen määrästä. Suomesta sopimusta on menossa allekirjoittamaan ulkoministeri Timo Soini.

GCM on herättänyt vahvaa vastustusta Euroopassa, mutta Suomessa asia ei ole juuri noussut lehdistöön.

Yhdysvallat, Unkari, Itävalta, Australia ja Puola ovat jo virallisesti ilmoittaneet, etteivät aio luopua itsemääräämisoikeudestaan.

Lakoista ja maahanmuutosta vielä: Korkeakoulutettujen työntekijöiden keskusjärjestö Akava esittää mahdollisuutta, että kouluttamattomille maahanmuuttajille maksettaisiin pienempää palkkaa.

Tukea antaa talouden Nobelilla palkittu Bengt Holmström, joka lausui Ylelle seuravaa: ”Maahanmuuttajille pitäisi sallia pienemmät palkat ja heikompi sosiaaliturva”.

Holmström sanoo, ettei hän aja sitä, että saavutetut edut poistettaisiin liittojen jäseniltä, mutta niiden ulkopuolisille edut ja ehdot voisivat olla löyhemmät. Suomen kansantalous tarvitsee maahanmuuttoa, minkä takia järjestelmää pitää tehdä joustavammaksi.

Halutaanko Suomeen luoda halpatyömarkkinat? Kaikki muut puolueet, perussuomalaisia lukuunottamatta, kannattavat maahanmuuttoa.

Huomioiden GCM, on Holmströmin lausunto pelottava. Syntyykö irtisanomissuojan heikentämisellä mahdollisuus vaihtaa työntekijät halvempiin maahanmuuttajiin? Päätelkää itse.

Juha Mäenpää (ps.)

Ilmajoki

Kommentoi