Lukijoilta: Kunniaväkivaltaa on ehkäistävä Suomessa

Iltasanomat uutisoi 10. toukokuuta, miten afgaanitaustainen maahanmuuttajanainen joutui kärsimään kunniaväkivallasta hunnusta luovuttuaan. Naiseen kohdistunut fyysinen väkivalta oli rajua, sillä häntä riepoteltiin hiuksista ja potkittiin maassa.

Haastateltu nainen kertoo, että kunniaväkivalta on Suomessa vaiettu totuus. Hänen mukaansa päättäjätasolla keskustelua jarruttaa se, että pelätään maahanmuuttovastaiseksi leimautumista.

Monet juuri eduskuntaan valitut kansanedustajatkin ovat niin selkärangattomia, että he mieluummin sulkevat silmänsä kuin tarttuvat todelliseen tilanteeseen. Toimillaan he antavat hiljaisen hyväksynnän vallitsevalle tilanteelle ja sallivat näin naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan. Näin ei voi jatkua!

Maahanmuutto on aiheuttanut Suomessa vakavia yhteiskunnallisia ongelmia, joista kunniaväkivalta on vain jäävuorenhuippu. Asiantuntijat epäilevät, että Suomessa on jo tehty murhiakin kunniaväkivallan nimissä.

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri selitti aiemmin Balkanilla vaeltavasta korkeakoulutettujen joukosta ja kansanedustaja Tytti Tuppurainen haluaisi kymmenkertaistaa humanitäärisen maahanmuuton. Se olisi viimeinen isku Suomen sisäiselle turvallisuudelle.

Minä en halua Suomeen islamilaista yhteiskuntaa, jossa naiset ja lapset joutuvat pelkäämään. Tulevan hallituksen on tehtäviä selkeitä linjauksia ja tiukennettava maahanmuuttoon liittyviä lakeja, jotta rinnakkaisyhteiskuntien nousu saadaan estettyä.

Myös poliisien resursseja on lisättävä, jotta tuhannet maan alle painuneet maahantulijatkin löydetään.

Micael Westerholm (ps.)

Mustasaari

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset