Lukijoilta: Köyhtymiskierre

Ihmettelen, miten eläkkeiden tasokorotukset koetaan ”lakisääteiseksi”, johon eivät hallituksemme koskaan voi puuttua. Kun Indeksit on jo Lipposen (sd.) hallituksen voimin lakisääteisesti muutettu, voidaan myös väliaikainen ja ”laillinen” korjaus tehdä alle köyhyysrajan alapuolella oleviin eläkkeisiin lakimuutoksella – eli tasokorotus lakiin ja kertaluontoisena.

Indeksit, olkoot millaiset ovat, korjaavat aina sitä isommiksi, mitä suurempi on eläke jo valmiiksi. Näin se köyhän ja rikkaan eläkeläisten kuilu vain kasvaa ja köyhyys säilyy. Korjausta vaadittakoon, mutta nimenomaan se on tarpeen pienimpiin eläkkeisiin, jotka palautuvat täysimääräisinä takaisin maamme talouteen ja antavat jokapäiväisen leivän ja tarvittavat lääkkeet myös jo nyt köyhille eläkkeensaajille. Moni euro säästyisi suoraan nyt verovaroin maksettavista muista tukimuodoista.

Vielä jos hallitus (=kokoomus) pitäytyy tasaverosta, jota nyt ujutetaan ikään kuin hiivittämällä kansalaisille eri palveluiden veronkorotuksin ja verotuksin. Hyvätuloinen eläkkeensaaja pärjää, miksi sitä päätä pitäisi muutoksin vielä auttaa rikastumaan? Viimeisessä palttoossa kun meillä kenelläkään ei ole niitä taskuja edes.

Sini Hirvonen

Nurmo

Kommentoi