Lukijoilta: Koulutyötä aloittelevan toiveita

Kun menen kouluun, toivoisin, että ensimmäisten päivien jälkeen en jännittäisi enää ja tottuisimme opettajani kanssa toisiimme pian. Opettajani huomioisi minut ja voisin luottaa häneen ja samalla myös itseeni ja näin tuntisin oloni turvalliseksi. Toivoisin, että minulla olisi kavereita alusta asti ja joku niistä olisi kohta paras kaverini. Toivoisin, että minua eikä tovereitanikaan kiusattaisi.

Toivon, että osaisin käyttäytyä niin kuin minua opetetaan ja kotonakin on opetettu. Toivon, että pystyisin keskittymään tunnilla tehtäviini ja tekemään työni tunnollisesti ja tuntisin iloa siitä, kun ne onnistuvat. Toivoisin, että läksyjen teosta tulisi minulle säännöllinen ja mieluinen päivän hetki. Haluaisin oppia pitämään jostakin kouluaineesta erityisen paljon, vaikka matematiikasta.

Haluaisin oppia nauttimaan pienistä lukutuokioista luokassa ja oppisin rakastamaan kirjoja, joissa on kauniita kuvia, satuja, kertomuksia ja runoja. Yhtään ei olisi pahitteeksi, että oppisin lukemaan ja kirjoittamaan pian. Jonkun vieraan kielen opetteluakin haluaisin kokeilla. Olisi hyvä, jos oppisin puhumaan äidinkieltäni selvällä ja varmalla äänellä.

Piirtäminen ja maalaaminen on ihanaa. Haluan oppia piirtämään ja maalaamaan entistä paremmin ja oppisin rakastamaan värejä. Rakastan myös käsitöitä ja askartelua. Leikit, liikunta, musiikki ja laulaminen ovat lähellä sydäntäni. Toivoisin, että voisin tehdä jotakin niistä koulussa päivittäin. Rakastan myös luontoa, mutta toivon, että kukaan ei ahdistaisi minua liikaa ilmastonmuutoksesta.

Koulunkäynti luonnollisesti avartaa ajatusmaailmaani ja toivoisin oppivani asioita uskonnosta, jos vanhempani niin haluavat. Ainakin elämän perusarvot saisivat tulla tutuimmiksi. Rakastan vanhempiani, mutta ymmärrän, etteivät hekään voi olla joka hetki parhaimmillaan. Kun osaan jonkun rukouksen, sen turvin olisi hyvällä omalla tunnolla turvallista nukahtaa uutta koulupäivää kohti. Toivoisin, että minulla olisi turvallinen koulumatka ja että minun ei tarvitsisi olla paljoa kotona yksin. Onneksi oppilaat siunataan koulutyötä kohti.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Kommentoi