Lukijoilta: Kotiseurakunta kuuluu kaikille

Suomalaisista kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon noin 71 prosenttia. Seinäjoella kirkkoon kuului vuoden 2017 lopussa 82,4 prosenttia. Seinäjoki on maamme kolmanneksi suurin seurakunta, ja sen toiminta on laajaa ja monipuolista. Seurakunta tarjoaa monenlaista tekemistä ja tilaisuuksia on tarjolla eri-ikäisille. Vapaaehtoistyö on yksi keskeinen osa seurakuntatyötämme.

Nykyään kirkossa käydään muutaman kerran vuodessa – jouluna ja pääsiäisenä sekä usein adventtina lähdetään laulamaan Hoosiannaa. Kauneimmat joululaulut vetävät kerta toisensa jälkeen kirkonpenkit täyteen. Hengellisyyttä kaivataan ja sitä kautta myös yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, mikä onkin kotiseurakunnan tärkeimpiä tehtäviä.

Kirkolliset tilaisuudet ovat muuttuneet rennoimmiksi, mikä kuuluu osaltaan nykyaikaan. Kirkon tulee edelleen päivittää toimintaansa 2000-luvulle. Sitä kautta kirkko ja kotiseurakunta saadaan osaksi ihmisen arkielämää.

Pari viikkoa sitten oli ensi vuoden rippikoululaisten aloitusmessu sekä isojen ja vanhojen tehtäviin siunaaminen. Kirkko oli täynnä nuoria, heidän vanhempiaan ja sukulaisiaan. Tuntui hyvältä istua elämän keskellä. Tunnelma oli rento ja mukaansa tempaava.

Kynnys kirkkoon oli tuona sunnuntaiaamuna todella matalalla. Näin tulee ollakin. Kotiseurakunnan tehtävä on kutsua ihmisiä voimakkaammin yhteen.

Kotiseurakunta tarjoaa apua talousvaikeuksissa kamppaileville diakoniatyön kautta. Hyvää yhteistyötä tehdään kaupungin toimijoiden kanssa. Keskusteluapua saa ja tarvittaessa myös ohjausta oikeaan osoitteeseen hädän keskellä.

Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyö on aktiivista. Pyhäkoulutyö ja leirit ovat suosittuja. Rippikoulun käy lähes koko ikäluokka. Rippileireillä saatetaan solmia koko elämänmittainen ystävyys. Ikäihmisille on tarjolla erilaisia kerhoja, jotka vähentävät yksinäisyyttä.

Kotiseurakuntamme tulisi jalkautua työikäisten arkeen ja auttaa esimerkiksi työssä jaksamisessa tai olemalla muuten mukana kiireisissä ruuhkavuosissa. Kirkon sanoma puhuttelee, kunhan se saadaan arkielämässä tavoittamaan kiireinen nykyihminen.

Paula Sihto

seurakuntavaaliehdokas

Seinäjoki

Kommentoi