Lukijoilta: Keskusta tarvitsee raikkaan puheenjohtajan

Keskusta on parhaillaan suuren kysymyksen edessä – miten nostaa puolueen kannatus?

Ratkaisuja tähän haasteeseen lähdetään hakemaan syksyllä järjestettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa. Varmaa on vain se, että jotain on tehtävä. Puheenjohtajan vaihtaminen onkin hyvä alku.

Kisa puheenjohtajuudesta on käynnissä ja Antti Kaikkonen sekä Katri Kulmuni ovat pelikentällä näkyvimmin puheenjohtajan neliapilan koristamia saappaita havittelemassa. Puoluekokous päättää, kenet uudeksi luotsiksi saamme. Nostamme hattumme päästä kaikille pestiä havitteleville, edessä oleva työ ei tule olemaan helppo.

Antti Kaikkonen on kokenut poliitikko ja hoiti työnsä aikaisempana ryhmän puheenjohtajana ansiokkaasti. Tästä työstä hän ansaitseekin kiitosta. Hän on karismaattinen ja tunnettu henkilö, mikä varmasti tuo hänelle paljon kannatusta.

Antti olisi kelpo puheenjohtaja, mutta hänen historiansa ei välttämättä olisi keskustan keulakuvalle otollinen.

Mielestämme puolue tarvitsee nyt Katri Kulmunia. Se minkä Katri häviää konkareille vuosissa, korvaa hän selkeällä, karismaattisella ja faktoihin pohjautuvalla argumentoinnilla. Nuoresta iästään huolimatta hän on ollut politiikassa pitkään ja on tehnyt tärkeää työtä jo vuosia.

Keskusta tarvitsee juuri tällaista kokemuksen sammossa taottua ammattilaista, jolla on yhtä aikaa nuoruuden mukanaan tuomaa intoa ja näkemystä.

Keskusta tarvitsee nyt puheenjohtajan, jolla on kykyä pestä keskustan aikaisempien hallituskausien savottojen tahrimat kasvot, ja kirkastaa sen alle jääneet suomalaisten hyväksi tehdyt saavutukset kansalle.

Tällaisen puheenjohtajan avulla keskustalla on mahdollisuus uudistua unohtamatta perusarvojaan. Keskusta tarvitsee raikkaan tuulahduksen, Keskusta tarvitsee Katri Kulmunin.

Pekka Alakoski

Kurikka

Kata Huhtakoski

Seinäjoki

Justiina Kaleva

Seinäjoki

Karri Kallio

Seinäjoki

Jouni Mäkynen

Isokyrö

Kati Ojaniemi

Seinäjoki

Sari Palmu

Alajärvi

Tero Vuorenmäki

Kurikka

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset