Lukijoilta: Kepun vaalitappion syyt

Ei tässä pitäisi olla mitään ihmettelemistä, että ”turpiin tuli” vaaleissa! Ensinnäkin oli kardinaalimunaus ottaa Anne Berner liikenneministeriksi.

Postin toiminta romutettu ja etenkin me haja-asutusalueella asuvat olemme sen karvaasti kokeneet. Monet kerrat tärkeät kirjeet ovat myöhästyneet. Kutsukirjeet tutkimuksiin ja hoitoihin tulevat vasta kun aika on jo mennyt. Ja ne postitetaan sieltä hyvissä ajoin.

Samoin laskutus myöhässä, uhkauskirje tulee, varsinaista laskua ei. Kaikkea ei suoraveloitukseen saa.

Maaseudun tiestö rappeutetaan, ei peruskorjauksia, ei asianmukaista talvihuoltoa (auraukset ja hiekoitukset minimissä).

Taksiuudistus, ei saa enää tilata oman paikkakunnan taksia joka kuljettaisi eri kohteisiin sairaalassa ja toisi turvallisesti takaisinkin. Tämä rokottaa sekä meitä paljon sairastavia maaseudun asukkaita että maalaistakseja.

Eikä insinöörin pitäisi lääketieteeseen sekaantua. Asiantuntemattomuudesta mainittakoon kakkostyypin diabeteksen lääkehoidon korvauksen huomattavaan nostoon. Aiemmin 4,5 eurosta /kolmessa kuukaudessa korotus yli 100 euroon vastaavassa ajassa.

Tämä diabetestyyppi on voimakkaasti perinnöllinen ja iskee myös langanlaihoihin kuntoilijahirmuihin, jos perinnöllinen taipumus tähän on. Ei mikään itse aiheutettu sairaus ole. ”Hölmöläisten peitonjatkohommia” tämä on, ei tule säästöä, päinvastoin kustannukset nousevat.

Pienituloiset eivät pysty hankkimaan lääkitystä, kun syödäkin pitäisi terveellisesti. Ja terveellinen ruoka on kallista.

Keliaakikon ainoa lääke on tarkka gluteeniton ruokavalio, joka on noin 70 euroa/kk kalliimpaa kuin tavallinen. 23,60 euron kuukausikorvaus otettiin pois ja perheessä voi olla useampikin keliaakikko. Liitännäissairaudet uhkana jos ei ole varaa noudattaa tarkkaa ruokavaliota.

Kaikki nämä asiat ovat erittäin paljon huonontaneet elämänlaatuamme.

Sitä saa, mitä tilaa

Teuva

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset