Lukijoilta: Keisari Sipin uudet vaatteet

Olipa kerran Pohjolassa keisarikunta nimeltä Hölmlandia, jonka valtaistuimelle nousi uusi keisari, Sipi I Kempelaeus. Valtansa tunnusmerkiksi Sipi valitsi valtikan rinnalle excel-taulukon, jota hän ylpeänä esitteli lehdistölle ja virkamiehille; Näillä minä tulen johtamaan valtakunnan suureen kukoistukseen.

Pitkän kilpailutuksen jälkeen hän valitsi tärkeimmäksi neuvonantajakseen pienestä keskieurooppalaisesta vuoristoruhtinaskunnasta Angelica Bernaeuksen. Angelica teetti itselleen tiaran, jonka koristeeksi hän valitsi taksin keltaisen valomerkin. Kädessään hän kantoi sähköauton rattia. Ja niin Sipi ja Angelica alkoivat johtaa valtakuntaa suuressa viisaudessa ja armossa.

Sipi I:n aika oli täynnä yllättäviä käänteitä. Se oli yhdistelmä Ikaroksen lentoa, Münchausenin retkiä ja ”Kauniita ja Rohkeita”. Sipi hallitsi valtakuntaa arvojensa ja absoluuttisen totuuden avulla. Hallituksesta heitettiin ”arvottomat” pellolle ja Audin takakontissa hallitukseen syntyi uusi hyviä arvoja korostava puolue: Hämärä Tulevaisuus.

Sipi itse lenteli lentokoneellaan ja teki u-käännöksiä ja Immelmanneja taivaalla, viedessään viestiä uudesta puolueesta Suurelle Johtajalle, Saulus II:lle.

Sipin valtakauden alussa Hölmlandiaan saapui uusia, korkeasti koulutettuja nuoria miehiä, paikkaamaan kestävyysvajetta. Sipi innostui uudesta kulttuuriruiskeesta ja lupasi oman talonsa tulijoiden asunnoksi. Hän lupasi myös hoitaa kaikkien alaikäisten tulijoiden asiat kuntoon.

Näitä Sipin suuria tekoja kiiteltiin Otanmäessä, Oulussa ja jopa Kiinassa asti. Sipi oli kunniansa kukkuloilla. Hän oli nyt Sipi I Suuri.

Sipi ja Angelica johtivat valtiolaivaa järkähtämättömästi kohti kukoistusta ja auringonnousua. Joskus nousi ”vihapuheita” mutta ne kukistettiin uuden ”vihapuhelain” ja sitä valvovan uuden mielipidepoliisin avulla. Valtakunta voi hyvin: työttömät aktiivimallinnettiin työhön ja sairaat, opiskelijat, vanhukset ja raskautetut nauttivat Sipin suuresta armosta.

Sipi kuitenkin hermostui, kun tuli tieto että Kyöpelinvuorelta on nähty luudalla lehtevä Paha Noita, Paavali Väyryensis. Tämä huolestutti välillä Sipiä, mutta hän onnistui torjumaan Pahan Noidan.

Sipin suuri tavoite oli uusi maakuntalaki, jonka julkistamisen juhlapäivää varten Sipi palkkasi joukon asiantuntijoita valmistamaan itselleen upean SoTesovan. Asiantuntijat kutoivat uutta pukua päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen. SoTesovasta tulisi niin hieno, ettei sitä käsin voinut tuntea ja vain viisaat ja toimessaan pätevät ihmiset saattoivat sen nähdä.

Sitten koitti suuri SoTejuhla. Keisari Sipi kädessään hieman tuhraantunut excel-taulukko ja valtikka, vierellään sähköauton rattia kantava Angelica, asettuivat juhlakulkueen kärkeen. Kulkueessa olivat mukana kaikki valtakunnan viisaat miehet. Sipin hienon hienoa laahusta kantoivat hovinarrit Timothy Soinius ja Petter Orphaeus. Heillä oli tärkeä tehtävä suojella laahusta likaantumiselta.

Kulkueen turvallisuutta vartioi prefekti Juuso Niinenhammerin johtama korkkipyssykaarti, joka vastasi tiedustelusta ja turvallisuudesta. He olivat jämäkän valppaina, koska perustuslakitalebanien terroristiarmeija oli uhannut valtakunnan turvallisuutta. Mutta Juuson kaarti onnistui pitämään talebanit kurissa.

Kadun varrella kansa katseli juhlallista kulkuetta, suurta Johtajaa ja hänen hallitustaan ja virkamiehiään. Katsomassa oli myös eräs Pieni Lapsi, joka hämmästeli sitä, että Sipillä ei ollut vaatteita lainkaan.

Ja siinä se satu sitten onkin.

PS. Sadun mahdolliset yhtäläisyydet todellisiin henkilöihin ovat tahattomia.

Eero Paavola

eduskuntavaaliehdokas

Tähtiliike

Kauhava

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset