Lukijoilta: Katurallli laajenee yhä pahemmaksi Alavudella

Muuallakin Pohjanmaalla, mutta erityisesti juuri Lakeuden Portissa, Alavudella, on kaikkinaisten opettajien, nuoriso-ohjaajien sekä erityisesti lainvalvojien ammattilaisten, siis poliisin, aivan holtittoman välinpitämättömyyden vuoksi yhä pahemmaksi laajeneva moottoriajoneuvoilla käytävä katuralli alkaen jo alkuillasta ja jatkuen pitkään aamuyöhön.

Poliisi esittää rahkeittensa rajallisuutta rahan ja ajan sekä henkilöstön puutteena. Kuitenkin viisipäiväisesti, virka-aikana 09.00–16.00 jahdataan hyvinkin innokkaasti nykyhallituksen sote- yms. linjauksista vihapuheita laususkelevia, saatettavaksi ankaraan edesvastuuseen aina korkeimpaa hallinto-oikeutta myöten. Erinomaista poliisityötä, yleisestikin hyväksyttyä ja kannatettua.

Urautuneita poliiseja itseäänkin virkistyttäisi ja monella tapaa piristäisi, kun he muutamalla tehoratsialla saattaisivat nuorison rajattoman metelöinnin moottoriajoneuvoilla iltaöisin lakien ja asetusten säätämään ja vaatimaan kuriin. Vanhemmat rikesakkojen maksajiksi.

Reipas ja valveutunut, mutta rajoistaan tietämätön ja piittaamaton nuoriso ajelee eräänlaista rinkirallia isoilla traktoreilla, joilla kuljetaan koulumatkatkin, kiitos EU:n maataloustukien, bassoboostereilla jumputtavilla henkilö- ja mopoautoilla ja erityisesti viritetyillä mopoilla.

On vauhtia ja hirveä moottorien pauhu, kakofoniaa pahinta laatua, kun sitä saatat asunnossasi joutua kuulemaan aamukolmeen. Se on omiaan stimuloimaan niin aatosten lentoa kuin ärrävoittoisia sanoja.

Kun kerran vihapuheet on saatu aisoihin ja hallintaan, miksipä ei tällainen vihametelikin saataisi kurinalaiseksi.

Pääministeri on onnessaan nostamassa satamiljoonaisesti kehitysapua ulkomaille ja tuhatmäärin tuottamassa Suomeen uusia ns. pakolaisia.

Hänen virkapalliltaan ei luoda vilkaisuakaan tällaisiin kotimaan vähäpätöisiin ongelmiin, olletikin kun maamme ylin poliisijohto on kuin harakka tervatulla sillalla, eikä siis ehtine johtamaan maakunnissa olevia poliisivoimia.

Nykyään poliiseilla on kunnon palkat (saavutuksiinsa nähden), uudet hienot autot, digiaikaiset välineet vaikka avaruusmatkailuun. Tarvitaan vaan joku jämerä ”komisario Palmu” johtamaan, niin tällaiset veroja maksavat asukkaat, eritoten vanhuksia järkyttävä ja terveydenpäälle käyvä vihameteli-tapakultuuri olisi poissa ilta- ja aamuyöstä, siirtyneenä historiaan.

Ydinhän on: kun viitsis...

E. V. Laakso

Alavus

Kommentoi