Lukijoilta: Kaksoisraide Seinäjoen ja Tampereen välille

Henkilöjunaliikenne käy kuumana. Seinäjoen ja Tampereen väli on yksi Suomen matkustetuimpia, ohittaen jopa Helsingin ja Turun välisen henkilöjunaliikenteen matkustajamäärissä.

Olisi siis jo aika, että kauan haluttu kaksoisraide saataisiin vihdoin toteutettua. Muualla Suomessa raideliikenne, jossa on yhtä paljon junaliikennettä kuin Seinäjoen ja Tampereen välillä, on otettu huomioon rakentamalla koko matkalle kaksi raidetta.

Junat pystyvät näin matkustamaan koko välin nopeammin, mikä mahdollistaa ihmisten entistä helpomman liikkumisen töihin ja kotiin sekä antaa tavaraliikenteelle edellytykset toimia tehokkaasti, tehostaen yritysten toimintaa.

Suomen liikenneinfrastruktuuriin panostaminen on tärkeä tekijä alueiden menestymisen kannalta. Hyvät liikenneyhteydet edistävät ihmisten vapautta liikkua, antavat yrityksille toimintaedellytykset myydä tuotteitaan ja palvelujaan myös muualle sekä tekevät alueesta houkuttelevan paikan asua ja matkustaa.

Sen vuoksi on erittäin tärkeää, ettemme jää jälkeen Suomen päättäessä tärkeistä liikenteen kehityshankkeista. Meidän on pidettävä Pohjanmaan puolia.

Maria Jokinen

Kokoomus

Seinäjoki

Kommentoi