Lukijoilta: Jyrkkä ei kannabiksen käytön vapauttamiselle

Tihentyvin välein media uutisoi kannabiksen lääkekäytöstä. Uutisissa kuvataan lääkkeen erinomaisuutta, vaikka lääkärit eivät koulutuksensa perusteella pidä sitä korvaamattomana.

Erittäin harvoissa tapauksissa kyseinen lääke on ainoa hoitokeino.

Herää kysymys tällaisen uutisoinnin tarkoitusperistä. Onko näillä yksittäistapauksilla niin laajaa kansanterveydellistä merkitystä, että se vaatii toistuvaa uutisointia?

Samaan aikaan kannabiksen laittoman käytön vakavien terveyshaittojen uutisointi on olematonta. Ei voi välttyä ajatukselta, että halutaan herättää myönteisiä mielikuvia kannabiksesta.

Samaa vyörytystä tulee joka tuutista. Tunnettu tv-juontaja kuvaa kannabiksen vapauttamista moderniksi, edistykselliseksi ja kieltävää politiikkaa konservatiiviseksi.

Media esittelee kannabiksen viihdekäytön vapauttaneita maita ja osavaltioita edistyksellisen päihdepolitiikan mallimaina.

Keskeisin peruste vapauttamiselle näyttää olevan bisneksen kasvu. Yhteiskunnalle haitoista seuraavat lisäkustannukset jätetään taka-alalle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kotisivuilla on esitelty laajasti kannabiksen käytön seurauksia. Ne kuitenkin tavoittavat kohderyhmänsä erittäin huonosti.

Kansanterveydestä huolehtivien tahojen olisi nyt viimeisin hetki ryhtyä näkyvään kannabiksen vastaiseen taisteluun.

ILPO PERNAA

Kauhava

KommentoiLuetuimmat pääkirjoitukset