Lukijoilta: Jyrkkä ei ilmastohysterialle

Vihervasemmiston median avulla luoma ilmastohysteria on lyönyt kaikki ennätykset epärealistisuudessa. Suomalaisia syyllistetään ja aiotaan kurittaa toimilla, joilla ei ole minkään valtakunnan vaikutusta globaaliin ilmastonmuutokseen.

Meiltä vaaditaan autoilun vähentämistä, ruuhkamaksuja ja verotuksen kiristämistä.

Vierailin äskettäin Itävallassa. Siellä liikenne on aivan eri sfääreissä kuin Suomessa. Henkilö- ja rekka-autokolonnat jyräävät läpi Euroopan yötä päivää. Liikenneruuhkissa vietetään tunteja autot tyhjäkäynnillä.

Moottoripyöräilyä harrastavia ryhmiä näkee Itävallassa viikonloppuna huviajelulla solkenaan. Kukaan ei puhu mitään autoilun vähentämisestä, ja polttoaineen hinta on olennaisesti alempi kuin Suomessa. Sama ralli toistuu Saksassa, Ranskassa, Espanjassa , Italiassa, jne.

Meitä syyllistetään saunan ja pientaloalueiden puulämmityksistä.

Itävallan maaseudulla talot ja vesi lämpiävät huomattavan usein vain puulla. Suomessa näkee harvoin sellaisia klapipinoja, joita siellä on lähes jokaisessa talossa.

Kaiken huippu on meille esitetty vaatimus lihansyönnin vähentämisestä. Lehmästä on tehty ilmastorikollinen.

Itävallassa 10–15 pään karjoja käyskentelee laitumella joka puolella. Siellä lihaa on aina tarjolla ruokailussa. Meille kerrotaan lehmien röyhtäisyjen vaarallisuudesta. Itävallassa kukaan ei näyttänyt olevan asiasta huolissaan.

Lihansyöntikieltoa on perusteltu terveysvaikutuksilla. Itävaltalaisilla on pidempi elinajanodote kuin suomalaisilla. Vanha viisaus kohtuudesta ruuankin suhteen pitää edelleen paikkansa.

Vihreiden esittämät keinot ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ovat elämälle vieraita, tofukahviloiden totuuksia. Niiden vaikutus on olematon, mutta kustannukset kansalaisille mittavat.

Tämän kurjistamisen sijasta on tehostettava hiilen sidontaa. Siihen kuuluu metsien, peltojen viljely ja karjankasvatus sekä niistä saatavien raaka-aineiden jatkojalostus.

Ilpo Pernaa

Kauhava

Kommentoi