Lukijoilta: Ilman muutosta

Tässä tuorein gallupimme, tunnettujen suomalaisten mielipiteet, onko odotettavissa tai jo todettu se kuuluisa ilmastonmuutos vai puhuuko ne pehmeitä?

Kalle Kulkevainen: ”Mänen just kattoo, onko perree.” Neiti Ilmi Riita: ”Ilmitulo on vähintään kiistanalainen.” Meteorologi Pekka Pouta: ”Hei Tessu, mee pois satelliittikuvan eestä!” Pekka Poudan kollega Matti Huutonen: ”Taas tuo säätutka reistaa!” Tilastotieteilijä Varma Merkki: ”Sää on todennäköinen jatkossakin.” Tähtitieteilijä Kauko Putki: ”Etelätaivaalla on jotain, olisko uusikuu.”

Skeptikko Outo Ilmiö:” Saa nähä, sataako vai paistaako.” Esko Kivikoski junior: ”Että pitääkö sää paikkansa? Kyllä!” Povari Iita Ilmanpilaaja: ”Taas pukkaa vain pohjoistuulta ja räntää!” Kansantaiteilija Uuno Turhapuro: ”Eijoo perää eijoo perää, ettäon huono ilima: sää kuin sää niin minä pysyn sohvallani!”

Valtakunnan hauskuuttaja Pete Pasasen päiväkirjamerkintä v. 1970: ”Ka, aarinkoha se piliven takana näkkyy.” Peten paras kaveri Simo Salminen: ”Että sataako..? No mikä ettei!” Mikko Alatalo: ”Aurinko piastaa ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä!”

UKK presidentin vävy: ”Tuoho kalluppiin en mitään lupaile!” Manu Toinen Koviisto: ”Ans ku mää vähä fundeeraan enste...” Tasavallan presidentti: ”En viitti pilata hyvää galluppia mutta sen sanon, että huomennakin aurinko nousee idästä:” Römpän Ukon pysyvä kommentti: ”Taas kolottaa vasenta lonkkaa.”

Tämän kirjoittajan ennuste: ”On se ilimojaki pielly, että niin kai jatkossakin.”

Jouko Pesonen

Alajärvi

Kommentoi