Lukijoilta: Ilkka 40 vuotta sitten: Pyörätuolissa Europa mestariksi

Ilkka 11.8.1979 Jalasjärveläinen 32-vuotias Olavi Vilponen, joka auto-onnettomuudessa 12 vuotta sitten loukkaantui niin pahasti, että siitä lähtien on joutunut kulkemaan pyörätuolissa, ei ole onnettomuudestaan huolimatta lannistunut, vaan on hankkinut ammatin ja työpaikan sekä lisäksi myös hyvän harrastuksen, jousiammunnan.

Viime viikon vaihteessa hän saavutti Wienissä järjestetyissä kansainvälisissä pyörätuolikilpailuissa jousiammunnan Euroopan mestaruuden ampuen puolifitan kaksi matkaa 50 metriä ja 30 metriä yhteistuloksen 555 pistettä.

Jousiammunnan Vilponen on aloittanut kolme vuotta sitten. Hän kuuluu Seinäjoen Jousi-Jusseihin ja käy kesäisin pari kertaa viikossa Seinäjoella harjoittelemassa. Talvisin hän harjoittelee kerran viikossa monitoimitalo Wilholan sisätiloissa Jalasjärvellä.

Voiman ammuntaa varten hän hankkii uimalla Jalasjärven uimahallissa ja pyörätuolia kelaamalla. Pisimmät pyörätuolireissut ulottuvat Luopajärvelle saakka eli 14 kilometriä yhteen menoon.

Valmentautumisen hän on aloittanut Matti Haikosen antamien ohjeiden mukaan sekä filmiä seuraten.

Ilkka 11.8.1979 Ähtärin uusi lentopalloseura Mesikämmenet ja uusi palloiluhalli aloittavat lentopallokauden juhlavasti maaottelulla Suomi–Puola, joka pelataan tiistaina 4.9. klo 19.

Mesikämmenien puheenjohtaja Arvo Peltomäki kertoo, että lentopalloliiton toiminnanjohtaja Harri Sundell kävi tutustumassa tiloihin. Hän mieltyi niihin siinä määrin, että saatiin maaottelun yksi osa Ähtäriin.

Puolan joukkuehan pelaa lisäksi Kotkassa, Järvenpäässä ja Helsingissä. Puolalaiset tulevat jo sunnuntaina Ähtäriin, jossa he pitävät myös harjoitusleirin.

Ähtärin Mesikämmenet on aloittanut maaottelun järjestelyt ja muun muassa lippujen ennakkomyynti on aloitettu. Kysyntä on ollut kova.

Kommentoi