Lukijoilta: Hesamedialla meni överiksi

Medialla on armoton uutisnälkä keskikesällä, ja ainakin hesamedialla tuntuu nälkä yltyneen jo uutispöhöasteelle, miltei virukseksi. Loppuviikolla pääkaupunkipaperi yltyi keksimään jenkkipressalle nimen ”Pig Don” – näköjään lehdykälle ei piisaa pelkkä ”Big Don”-nimi Trump-fobiassaan.

Mistä mahtanee olla kyse, kun Erkkomedia lähti lokauutisointiin USA:n pomosta? Vaikea tietää mutta vakavia arvailuja liikkuu pk-seudun paikallismedioissa. Erkkolaisia kismittää etenkin se, että liikemiespressan ”tornitalo” Trump Tower on pitempi kuin Erkko Tower. Eikä siinä kaikki; Trump-likakampanjaan on ihan poliittisia syitäkin aivan ilmiselvästi.

Trump tunnetaan Israel-ystävänä, mikä ei kiehdo liberaalimediaa. Vertaamalla Trumpia sikaan halutaan nurinkääntää juutalaisuskonnon perusluonnetta eli sikakielteisyyttä.

Mitenkä muka niin? Siten että vertaamalla jenkkipressaa sikaan, hesamedia tahtonee vihjata inhonsa paitsi Trumpia kohtaan myös juutalaiskulttuuria kohtaan. Äärivastakohtaistus kun takaa juttunäkyvyyden, ja saanee ehkä monet liberaalit ja juutalais-kristilliset kulttuurit nokkapokkaan.

Ehkä ivallismielisimmille jenkkipressan inhoajille lokaviestillä tuotetaan lisäkiksejä, ivanaurua.

Yhtä asiaa Trump-kaihtajat ja ivaajat eivät tule miettineeksi loppuun asti: amerikkalaisen ja koko länsidemokratian kulmakiveä.

Mitäkö? Kun inhokampanjan kohdetta ei saada erotettua/vaihdettua esimerkiksi demaripressaan, pilkkaamalla ala-arvoisin keinoin republikaani-Trumpia he itse syövät omaa uskottavuuttaan.

Mahtivaltion pomo on kansan valitsema; kansansuosiota hesamediaa kohtaan tuskin lisää ala-arvoinen loanheitto ilman että oma julkisivu samalla tuhriintuu.

Donald Trump saapuu Helsinkiin; mitähän ”kivaa” valtamedia mahtaa kirjoitella 16. heinäkuuta Putin–Trump-kohtaamisesta...

Jouko Pesonen

Alajärvi

Kommentoi